Sök evenemang

Ti On To Fre
11121314151617
18192021222324
25262728123
45678910

Kommande evenemang

Barnevenemang

 • JULI OCH JULEN BÄST FÖR EVENEMAX

  Vad ska man hitta på i juli - kolla i EvenemaX!

  Luciadagen och en sommarfredag i juli blev toppdagarna i EvenemaX besökarstatistik år 2009. De finländska toppmusikernas sommarjippo Tirmo Blues i Borgå skärgård var händelsekalenderns mest lästa evenemang, På andra plats kom sommarens Helene Schjerfbeck-utställningen i konstnärens hemstad Ekenäs.

  EvenemaX besöks nu varje vecka av inemot 4 000 besökare, men siffran varierar en hel del enligt säsong. Så var till exempel skolavslutningsdagen den 30 maj och julafton de stillsammaste dagarna på EvenemaX. Under de senaste tre månaderna har EvenemaX besökts av 29 procent fler besökare än under föregående motsvarande period.

  Dagsturismen
  överraskning

  EvenemaX används också mycket av Helsingforsbor som söker evenemang på landsbygden och i de mindre städerna kring huvudstaden. Särskilt markant är det i Borgå, men också i Raseborg, Lovisa och Hangö.

  - Arrangerar man ett evenemang kan det vara bra att tänka på att folk är beredda att åka rätt så långa vägar för ett bra jippo, säger projektledare Camilla Stjernvall-Malmberg

 • VEGAREGIONERNA LISTAR EVENEMANG

  Radio Vega Östnyland och Radio Vega Västnyland publicerar nu evenemang från EvenemaX-databasen på sina respektive webbplatser. Projektet är ett första led i att testa samarbete om daglig basinformation mellan tidningshusen, Yle och andra aktörer inom den offentliga sektorn.

  - Vi måste vara öppna för olika unika grepp för att trygga information på svenska i Finland, säger projektchef Jan-Erik Andelin på KSF Media som upprätthåller EvenemaX. Den finskspråkiga medievärlden har stora motsättningar mellan de olika medieslagen. Men dem behöver vi inte importera till Svenskfinland.

  Pilotprojektet mellan Yle och KSF Media kommer eventuellt att utvecklas till Yles övriga regioner.

  Radio Vega Östnylands webbplats
  Radio Vega Västnylands webbplats

 • EVENEMAX FICK INDELNING I REGIONER

  EvenemaX-kalendern är från och med idag indelad också i regioner. Den gamla huvudsidan är kvar men det går nu också att söka och bläddra i regionerna Östnyland, Västnyland och City som står för kommunerna i huvudstadsregionen.

  – Nu blir det lättare att hitta evenemang och arrangörerna får större synlighet, säger projektledare Camilla Stjernvall-Malmberg.

  EvenemaX planerar också att öppna regionala söksidor i Åboland, på Åland och i Österbotten. Förhandlingar med lokala samarbetspartners pågår.

 • ESBO VALDE EVENEMAX

  Esbo stad använder från årsskiftet EvenemaX som stadens svenska evenemangskalender.

  – Evenemax visar ett mera mångsidigt utbud än stadens egen svenska kalender, säger bildningssektorn infochef Stig Granfors. En fördel är också att kalendern är kopplad till de finlandssvenska dagstidningarna.

  Esbo blir den fjärde kommunen som går med i EvenemaX-samarbetet. Också Borgå, Raseborg och nybildade Stor-Lovisa använder EvenemaX som sin kalenderdatabas.