Sök evenemang

Ti On To Fre
16171819202122
23242526272829
30123456
78910111213

Barnevenemang

Sommarspegling - musik i midsommartid

Evenemanget har redan ägt rum.
Sommarspegling i Nagu

GAME Ensemble från Helsingfors gör en konsertresa ut i den åboländska skärgården i midsommartid. På onsdag före midsommar, den 19 juni, ger ensemblen konsert i Nagu kyrka tillsammans med Festingarnas pensionärskör från Nagu. På programmet finns en mängd stämningsfulla sommarsånger i välbekanta körarrangemang. Körerna sjunger både separat och tillsammans och dessutom har publiken tillfälle att stämma in i några vackert somriga allsånger.

På konsertprogrammet finns en mängd klassiska sommarsånger som skildrar den ljusa, ­finländska sommarens olika stämningar och speglingar. Konserten inleds med en verklig midsommarsång, Oskar Merikantos Där björkarna susa. En sång som åtminstone den äldre generationen förknippar med just midsommartid och midsommarbröllop. På programmet finns även tonsättarnamn som bl a Kaj-Erik Gustafsson, Camille Saint-Saens, Otto Palmgren, Evert Taube, Roger Wingren och många fler. Bland sångtitlarna hittar vi bekanta sånger som Så skimrande var aldrig havet, En sommardag i Kangasala, Spegling, Det är vackrast när det skymmer och Aftonens sång. Musik och lyrik som utstrålar och förmedlar glädje, ljus och framtidstro.

Inträdet till konserten är fritt och programbladet kostar 10 euro. Konserten ordnas i samarbete med Väståbolands svenska församling

Sommarspegling - musik i midsommartid
Onsdag 19.6.2019 kl. 19 i Nagu kyrka
GAME Ensemble - Håkan Wikman, dirigent

Festingarnas pensionärskör - Ami Taulio, dirigent

Fritt inträde - program 10 euro

www.guffen.fi

Tidpunkter
Typ av evenemang
Arrangör
Gammelstadens Ungdomsförening r.f.
Gammelstadsvägen 3
00560 Helsingfors

Mest visade

Våra tips

Nytt