Sök evenemang

Ti On To Fre
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Barnevenemang

Landscapes of the Future, Gästkurator Beaconsfield Gallery

Evenemanget har redan ägt rum.
Helsinki Contemporary avslutar året med utställningen Landscapes of the Future, det andra projektet i programmet HC Guest Curator. Kuratorer för utställningen är cheferna för Beaconsfield Gallery i London Naomi Siderfin och David Crawforth, som också själva arbetar som konstnärer och forskare. Utställningen för samman nio konstnärer och konstnärskollektiv verksamma i Storbritannien och Finland men med rötter i hela världen.
Beaconsfiel Gallery har från första början varit en föregångare som både visat och skapat möjligheter för mediekonst, tid- och rumskonst och ljudkonst.

Landscapes of the Future behandlar betydelsen och kontentan av alla de fysiska och visuella landskap som växer fram i det globala informationssamhället. I begreppet landskap ingår en idé om ett kulturellt approprierat område; det refererar till den upptäckta och erövrade ”naturmiljön”. I landskapet förenas de geografiska egenskaperna hos en viss plats, ett visst land eller en viss kontinent i kombination med spåren av de människor som bor där. Utställningen är en kritisk granskning som belyser hur vårt sätt att uppfatta landskap oavbrutet förändras och formas med historien.

Landskapsmåleriets tradition tar inte endast landskapet i besittning genom att avbilda det, den skapar också fiktiva framtidslandskap. Förutom de brittiska konstnärerna deltar också Outi Pieski i utställningen med målningar och installationer som vill utveckla och omformulera kontroversiella narrativ om hennes hembygd. De medverkande konstnärerna utvidgar landskapsbegreppet för att belysa våra föränderliga sätt att förhålla oss till platser, rum och de avtryck mänskligheten lämnar. Utställningen föreslår och bygger en aktiv roll för konstnärerna i arbetet för en hållbar framtid – via reflektion och disciplinerad tillämpning av fantasi.

Medverkande konstnärer: BAW & Bruce Gilbert, David Burrows, Anna Bunting-Branch, Ioana Marinescu, Onya McCausland, Outi Pieski, Keith Piper, Phil Thompson och Thomas Yeomans.

Via programmet HC Guest Curator inbjuds årligen en internationellt verksam kurator eller flera kuratorer för att stifta bekantskap med finsk samtidskonst och genomföra en utställning på Helsinki Contemporary. Syftet är att inom programmet presentera en djärv internationell utställning i Helsingfors, att tillföra galleriets utställningsprogram nya perspektiv som också stöder de konstnärer som galleriet representerar samt att effektivare integrera experter i den finska samtidskonstens fält och bygga ut expertnätverket.

Kuratorbesöket har understötts av Saastamoinenstiftelsen och Finlandsinstitutet i London.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Helsinki Contemporary
Bulevarden 10
00120 Helsingfors
09-278 5301

Mest visade

Våra tips

Nytt