Sök evenemang

Ti On To Fre
22232425262728
293012345
6789101112
13141516171819

Barnevenemang

Francesca Mascitti Lindh - ateljéförsäljning

Evenemanget har redan ägt rum.
Öppet sinne, nyfikenhet och experimentlust. Det finns alltid något nytt att lära sig.
Francesca Mascitti Lindh (f. 1931) har mycket berätta. Minnen från uppväxten i Anversa i Italien, tiden som keramikkonstnär och jobbet på Arabia. Listan med utmärkelser, hederspris och utställningar är lång och imponerande. Samtidigt har Francesca ett intresse av att se framåt och ständigt utveckla sig - varför inte prova på glaskonst i liten skala eller kombinera olika material som speglar, oljemålning och bladguld till en tredimensionell, färgsprakande levande helhet - det gäller at ta tillfället i akt när möjligheterna och idéerna uppenbarar sig. Francesca är en upptäckare i konstens värld.

Efter pensioneringen och de 34 åren på Arabia fick konstutövandet ta nya former. Francesca lämnade bakom sig brukskeramiken och de monumentala keramikrelieferna i stort format. Måleriet fick allt större del i hennes konstnärsskap. Och fortfarande fungerar naturen som inspirationskälla med olika ytor, färger och material i kombination. Det finns en spontanitet i hennes konst. Idag fylls Francescas ateljé i Borgå av konstverk, allt från oljemålningar, monotypier och akvareller till smycken, spegelmålningar och keramikreliefer.

Bekanta dig med Francesca och hennes konst under hennes Ateljéförsäljning i november. Ateljén finns på Ågatan 23 i Borgå.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Ateljé
Ågatan 23
06100 Borgå

Mest visade

Våra tips

Nytt