Sök evenemang

Ti On To Fre
20212223242526
272829303112
3456789
10111213141516

Barnevenemang

Naturligtvis

Evenemanget har redan ägt rum.
Konstnärerna Nelli Nio och Paula Salmela från Borgå, filmfotografen Teemu Liakka samt dokumentaristen, naturfilmfotografen Petteri Saario fyller Galleriet Gamla Kaplansgården med finsk natur.

Den mångsidiga och mångskiftande naturen visar sig i Galleri Gamla Kaplansgården genom rörliga bilder, skulpturer och målningar.

I galleri bygger Teemu Liakka och Nelli Nio upp en gemensam installation med namnet Rauhallisesti ja pelottomasti. På utställningen visas också en serie nya akvareller av Nio. Teemu Liakka är filmfotograf, naturfotograf och professionell dykare från Borgå. Han har filmat tiotals internationella och inhemska filmproduktioner. Bildkonstnären Nelli Nio bor i Borgå och arbetar i Konstfabriken. Naturen inspirerar och ger Nio mycket men samtidigt är hon orolig för naturens tillstånd.

Gemensamt för Petteri Saarios dokumentära verk är strävan efter att beskriva och förstå det föränderliga förhållandet mellan människan och naturen. Han ger en röst till dem som inte själva kan höja den: naturen och de hotade levnadssätt som andas utav den. I Galleri Gamla Kaplansgården bygger Petteri Saario tillsammans med sin son ett rum för tystnad där besökaren kan glömma bort sina bekymmer, jäkt och sorger för en stund vid den östnyländska naturen och ån. Verkets budskap är att naturen är en undermedicin som också botar dem som inte tror på den.

Upprepade teman i den konstnärliga produktionen av skulptören Paula Salmela från Borgå är människan och naturen. I Galleri Gamla Kaplansgården bygger Salmela upp en installation som beskriver naturens kretslopp samt ställer ut skulpturer av olika material.

Under sommaren 2018 har galleriet en turistinfo för turister samt en gemensam utställning av Borgåbördiga konstnärer.Midsommar
22.6 kl. 10-13
23.6 kl. 09-13

Fritt inträde.
Välkommen!

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Galleri Gamla Kaplansgården
Mellangatan 13
06100 Borgå
Biljetter
Fritt inträde

Mest visade

Våra tips

Nytt