Sök evenemang

Ti On To Fre
18192021222324
25262728123
45678910
11121314151617

Barnevenemang

Vännerna tillsammans

Evenemanget har redan ägt rum.
Samkonsert.

Trio Lovisa
Karipekka Eskelinen, cl
Sinikka Sorvali, vla
Marja Pohjola, piano

Trio Mäntsälä
Meri-Tuuli Ikäheimonen, fl
Heikki Hämäläinen, vlc
Anu Holländer, piano

Fritt inträde.

Arr. Musikinstitutet i Lovisa.
I samarbete: Pernå församling.


Trio Tillsammans på Alla hjärtans dag

Musikinstitutet i Lovisa och Pernå församling arrangerar Trio Tillsammans-konserten på vändagen 14.2 kl. 18 i Pernå kyrka. Trio Lovisa och Trio Mäntsälä spelar musik för trio, som mera sällan hörs hos oss. På programmet står musik av Philippe Gaubert, Joseph Holbrooke, Robert Kahn, Bohuslav Martinu och Maurice Ravel och det är fritt inträde.

Trio Lovisa grundades år 2010 på en lunch i thairestaurangen i Lovisa. Hela idéen med en trio föddes av musikpedagogernas behov av att göra musik tillsammans. För trions sammansättning finns det endast ett begränsat antal redan tonsatta verk. Därför har trion valt att välja bra musik som kanske inte ursprungligen komponerats för just den här sammansättningen. Det krävs mycket mod och ett öppet sinne, men på det här sättet får trion arbeta med intressant musik som förhoppningsvis också når publiken. I Trio Lovisa spelar Karipekka Eskelinen, klarinett, Sinikka Sorvali, altviolin och Marja Pohjola, piano och alla tre undervisar på Musikinstititet i Lovisa.

Trio Mäntsäläs musiker, Anu Holländer, piano, Meri-Tuuli Ikäheimonen, flöjt och Heikki
Hämäläinen, cello har som gemensam nämnare att de alla tre undervisar vid Musikinstitutet i Mäntsälä. Trion, som grundades år 2014, har som gemensam strävan att spela mycket fin musik tillsammans. Repertoaren omfattar musik från barocken till modern musik och trion spelar också gärna musik som av någon orsak mera sällan uppförs hos oss.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Pernå kyrka
Pernåvägen 330
07930 Lovisa
Biljetter
Fritt inträde. Program 5 €.