Sök evenemang

Ti On To Fre
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Barents – Naturen känner inga gränser

Evenemanget har redan ägt rum.
En fotoutställning om naturen i Barentsregionen. Målet med utställningen är att föra naturen till människor, eftersom många av områdets fina naturobjekt är mycket svåra att nå.

Barentsregionen är ett 1,8 miljoner kvadratkilometer stort område med en mångsidig och rik miljö. Utöver värdefulla naturobjekt finns det också många nyttiga naturresurser samt rika ursprungskulturer i området. Naturen i norr är känslig och sårbar. Barentsregionens sista områden och landskap som är i naturliknande tillstånd är unika i hela världen.

Fotografierna på utställningen har tagits av naturfotografer från Finland, Sverige och Ryssland. Fotoutställningen har genomförts som en del av projektet för nätverket för naturvård i Barentsregionen som koordineras av Finlands miljöcentral och där naturskyddsmyndigheter, forskare och organisationer från Finland, Sverige, Norge och Ryssland har medverkat. Målet med projektet BPAN är att främja och stöda bildandet av ett representativt nätverk av skyddade områden för att skydda naturens mångfald i Barentsregionen.

”Det är mycket intressantare att iaktta djuren genom en kamera än genom ett gevärssikte. Om fotografierna på utställningen får åtminstone en person att byta sitt gevär mot en kamera och fångster mot fotografier, har jag inte arbetat i onödan”, säger den ryske naturfotografen Dmitri Deševyh.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Borgå huvudbibliotek
Prästgatan 20
06100 Borgå