Sök evenemang

Ti On To Fre
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

Barnevenemang

Djuriskt liv på Glims

Evenemanget har redan ägt rum.
Glims gårdsmuseums specialutställning #djureniesbo handlar om människans och djurens förhållande förr och nu. Varför är djur så viktiga för oss?

Att leva i närhet med djur har varit grundläggande för mänskligheten. Djuren har varit en ovärderlig resurs för människor genom historien. Samtidigt som djuren varit både råvaror och kraftkällor har djur alltid varit värdefulla vänner.

Under de senaste hundra åren har det skett stora förändringar i förhållandet mellan människa och djur. I dagens Esbo är sällskapsdjur mycket vanligare än kor. Den här förändringen undersöker vi i utställningen #djureniesbo – med hjälp av bilder och föremål från Esbo stadsmuseums samlingar.

Utställningen och utställningens program produceras i samarbete med esbobor, bland annat deltar elever från Bemböle skola. I utställningens program ingår djurguidningar och djurleksaksverkstäder. Vi får också besök av kända djurpersonligheter från Esbo. Glims 4H-husdjursgård är också en del av programmet, här ordas visningar bland djuren i hagen under sommaren.

Vi vill också höra din historia om djuren i Esbo! Dela dina djurbilder på Instagram med hashtaggen #djureniesbo, så kommer bilden att synas på utställningen.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Glims gårdsmuseum
Glimsvägen 1
02740 Esbo