Sök evenemang

Ti On To Fre
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617

Barnevenemang

Lovisa Historiska Hus

Evenemanget har redan ägt rum.
De privata hemmen i historiska, över hundra år gamla hus i Lovisa öppnar åter dörrarna under sista veckoslutet i augusti 26.-27.8.2017

Välkommen att trivas i Lovisa under LHH-veckoslutet. Många besökare blir förtjusta i Lovisa och ger staden beröm för att gamla byggnader har bevarats. Mest uppskattas lokalbefolkningens gästfrihet och möjligheten att besöka de privata hemmen i de över hundra år gamla husen, som ofta är omgivna av vackra gårdar och trädgårdar.

Utbudet under veckoslutet är verkligen mångsidigt. Torget är fyllt av försäljare, på Karlskronabulevarden finns närproducenternas och artesanernas Delikatess -torg, i Lovisa Gymnasium arrangeras en samlarmässa och på Skeppsbron en hantverkarmarknad. På Alexandersgården hålls en antikmarknad samt på Restaurang Kapellets terrass kan man se på arbetsuppvisningar och få råd om renovering. På Saltbodtorget finns utställare och också där ordnas det arbetsuppvisningar. Dessutom ordnas det ett expertseminarium, lopptorg, utställningar och konserter. Restaurangernas menyer är fyllda med goda rätter och speciellt för dagen planerade delikatesser.

Lovisa Historiska Hus är också Finlands största samling av öppna gårdar och trädgårdar. Lokalbefolkningens många lopptorg och pop up kaféer runt om i staden säkrar stämningen.

Det är lätt att förstå att LHH-evenemanget blivit östra Nylands populäraste publikevenemang. Välkomna till Lovisa för att njuta av den unika stämningen och det mångsidiga programutbudet!

Foto: Decirée Bruce

Tilläggsuppgifter: Lovisa Historiska Hus, loviisanwanhattalot@gmail.com