Sök evenemang

Ti On To Fre
18192021222324
2526272829301
2345678
9101112131415

Kommande evenemang

Barnevenemang

Pilvi Ojala

Evenemanget har redan ägt rum.
Utställningen består av tre slags konstverk. Även om min utställning rent tekniskt består av väldigt olika konstverk är den tanke- och erfarenhetsmässigt en enhetlig helhet. Jag har också alternerat då jag bearbetat konstverken och arbetat parallellt. Under arbetets gång märkte jag att jag tänkte mycket på mitt eget liv, på mig själv och bland annat känslan av skam, skuld och dåligt samvete. Jag tänkte också på alla de olika slags roller som vi bygger upp för att skydda oss själva och som vi förväntas följa.

Jag började först experimentera med tredimensionella bilder. Utifrån dessa konstverk föddes sedan händelser, scener, kulisser och rum som fantasin illustrerat. Mina konstverk är utförda i papp och papper och de har färglagts med akvarellfärg och färgpenna.
Jag ville också teckna med blyerts. Jag började arbeta på en teckning som tematiskt inspirerats av den medeltida kyrkokonsten, bland annat de romanska kyrkornas tympanon-skulpturer. Teckningen fick inte plats på ett ark så jag ökade bildytan med ett ark i taget. Den slutliga teckningen är två och en halv meter hög och två meter bred.

Den tredje delen i min utställning är en serie bestående av tio självporträtt. I bilderna har jag medvetet använt mig av samma min och bildvinkel för att konstverken skulle vara så uttalat deklarativa som möjligt. Arbetsprocessen var intressant eftersom man känner sitt eget ansikte mycket väl men samtidigt, då man tar sig tid att verkligen iaktta det, fjärmas man från ansiktet och det blir till något av en främmande mask.

Ett vänligt tack till Alfred Kordelins stiftelse för det understöd jag beviljats för utställningen.

Vernissage fredag 10.3 kl. 18-20. Välkomna!

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Galleri Huuto Busholmen, Busen 2
Stillahavsgatan 6
00220 Helsinki