Sök evenemang

Ti On To Fre
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Barnevenemang

Heli Kaskinen

Evenemanget har redan ägt rum.
Act Like Nothing Happened

Fotografier handlar om att vända på saker, då har man möjlighet att granska upplevelser ur ett annorlunda, humoristiskt perspektiv. Att lyfta fram det privata är skrämmande, men ofta visar sig hemligheter ändå vara delade upplevelser.

Startpunkten för Kaskinens fotokonstverk påminner om en blinkning. Det är en liten gest som kan förändra betydelsen av en större helhet och vända upp och ner på tolkningen. Bland konstnärens barndomsminnen finns en minnesvärd upplevelse av hur mormor försökt lära henne att blinka med ena ögat. Resultatet blev en liten flicka som käckt blinkade med båda ögonen. Föräldrarna, som var ovetande om vad mormor lärt ut, blev oroliga över blinkandet och förde till och med barnet till en läkare. ”Senare förlorade mormor gradvis minnet och kände inte mera igen mig. När vi träffades sista gången märkte jag att hon blinkade åt mig. Hon kom trots allt ihåg mig och vår gemensamma hemlighet”, berättar Heli Kaskinen.

Heli Kaskinens Act Like Nothing Happened (Låtsas som om ingenting hänt) är ett försök att vända fram hemligheter och skamliga ämnen både med hjälp av ett konceptuellt tankesätt och av humor. Genom att vända på saker strävar verken till att se en annan sida av upplevelser och granska dem ur ett annorlunda, humoristiskt perspektiv. Målet är att samtidigt öppna upp slöjan kring det privata och bryta tystnadskulturen. Hemligheter är ofta upplevelser som kan delas med andra, men rädslan för andras tankar hindrar oss från att dela med oss av dem.

Heli Kaskinen (f.1981) studerar fotokonst på Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur och på Bildkonstakademin vid Konstuniversitetet. Hennes arbeten har visats både utomlands och i Finland på ett flertal grupputställningar. Act Like Nothing Happened är Kaskinens andra separatutställning och är samtidigt en del av hennes slutarbete för magisterexamen i bildkonst på Bildkonstakademins studieprogram i tid-rumkonst.

Vernissage 2.3 kl. 17-19.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Hippolyte Studio
Georgsgatan 8–10
00120 Helsingfors
09-612 3344