Sök evenemang

Ti On To Fre
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Barnevenemang

Julkonsert: Kajos-duon

Evenemanget har redan ägt rum.
Kajos-duons julkonsert på musikavdelningen i Borgå huvudbibliotek tisdagen den 3 december kl. 18.

Kajos är ljudkonstnären Sini Koskelainens och cellisten Susanna Syrjäläinens starka duo, som använder turvis som instrument människoljud, cello, det armeniska träblåsinstrumentet duduk, trummor och vattenkosh samt bygger upp musiknivåer med hjälp av en loopstation. Vi får höra både finsk och svensk julmusik: det utlovas känslosamma och vilda stämningar samt nordiska klanger med robust tolkning.

Susanna Syrjäläinen har verkat aktivt inom olika kammarmusikensembler, som orkestermusiker, cellolärare och teatermusiker samt spelat och sjungit populärmusik i olika band. Syrjäläinen har spelat på många festivaler och tillhör arbetsgruppen för kammarmusikfestivalen Elosoitto i Villmanstrand. Till utbildningen är hon magister i musik.

Sini Koskelainen är sångare, kompositör och arrangör och bor i Helsingfors. Hennes huvudsyssla är att vara sångare och kompositör i orkestern Tuuletar, som gör innovativ nutida folkmusik med den mänskliga rösten som instrument. Koskelainens komposition Alku har hörts i trailern till tv-serien Game of Thrones. Koskelainen är till utbildningen musikkandidat. Hon har lett flera band och haft hundratals spelningar i mer än 16 olika länder.

Konserten är avgiftsfri och har ingen åldersgräns. Den tar ca 30 minuter, så det lönar sig att vara på plats i tid. Välkommen att uppleva julstämning i Kajos sällskap!

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Borgå huvudbibliotek
Prästgatan 20
06100 Borgå

Mest visade

Våra tips

Nytt