Sök evenemang

Ti On To Fre
17181920212223
2425262728291
2345678
9101112131415

Anna Niskanen: Aqua Loud

Evenemanget har redan ägt rum.
Aqua Loud är en studie i landskap och vattnets olika former; verkhelheten är en hyllning till naturkrafterna. Niskanens separatutställning låter undervattensgrottor, havets djur och vattnets oerhörda kraft framträda. Hon skapar förvrängd dokumentation av det föränderliga havet, och avbildar sålunda tidens flyktighet.

Utställningens verk är landskap som baserar sig på minnen. De avbildar platser med ett rörligt narrativ. Verken har skapats med fotografins och grafikens traditionella metoder, när Niskanen vistades i ett konstnärsresidens på Island eller senare på basen av fotografier som hon tog där. Konstnären har placerat bläckstråleutskrivna negativ yta mot yta och exponerat dem med UV-ljus, för att åstadkomma montage av digitalt bildmaterial. Resultaten är unika grafikblad som utger sig för att vara fotografier.

I sina nya verk har Niskanen tagit den stilla betraktarens och forskarens roll och tagit direkt kontakt med den omgivande naturen. Fotografi och grafik är instrument som duplicerar naturens spår. Delar av verken består av digitalt bildmaterial, och därför är spåren trots allt förfalskningar. Istället för natur efterbildar verken kompositioner som grundar sig på minnen.

Anna Niskanen (f. 1990) är en bildkonstnär från Helsingfors. Hon har utexaminerats från magisterprogrammet i fotografikonst vid Aalto-universitetet. Niskanen begrundar definitionen av fotografi inom ramen för konstgrafik. Under de senaste åren har hon haft separatutställningar och deltagit i talrika grupputställningar i Finland, Island och Ryssland. Niskanen är medlem i styrelsen för Fotokonstnärernas förbund och en av de grundande medlemmarna till konstrummet Kosminen som finns i centrum av Helsingfors.

Tidpunkter
Typ av evenemang
Plats
Galleri Huuto
Eriksgatan 36 / Kalevagatan 4
00151 Helsingfors
09 676 330

Mest visade

Våra tips

Nytt