Sök evenemang

Ti On To Fre
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021

Barnevenemang

Ett hem fullt av konst i Lovisa

Evenemanget har redan ägt rum.
TransFolk Checkpoint #3 Home

Hemmet är både den trygga plats som vi alla behöver i form av en plats att bo och vikten i att få ut känna sig hemma i det samhälle vi lever i utan att tvingas begränsa eller gömma den egna identiteten. Under temat hem skapar vi en utställning i ett av hemmen som är öppna för publik under Loviisan Wanhat Talot. Vi fyller både trädgården och husets alla rum med visuell konst och olika framträdanden.

25.-26.8
10:00-17:00 utställning och framträdanden
Va¨limeren Majatalo, Haravankyla¨ntie 9, 07920 Loviisa.
Fritt inträde!

25.8 18.00 Hem-klubb, social kväll med pop-up kafe, framträdanden och utställningen öppen i Va¨limeren Majatalo.

26.8
Platsspecifik Dans Performans “Le Déjeuner sur l'herbe“ (arbetstitel) av Nemesis dans grupp och tanssiARTesaani, i samband med Kotka Dancefest.
14:30 at Kappeli Puisto
17:30 at Välimeren Majatalo


26.8 17:00-19:00 Art-Talk
Konstnärernas taltur och möjlighet för publiken att delta I diskussionen. Identitet och trygghet, kan konsten skapa större utrymme för människor att känna sig hemma i sig själv och i samhället?

25.-26.8
Tvättlina i Regnbågens färger
Ilar Gunilla Persson och Heidi Lunabba
Under hela helgen i centrum och ute i byarna. Allmänheten bjuds in att delta; Häng upp en tvättlina i regnbågens färger för att visa att du är vänligt inställd till HBTIQ-personer och andra minoriteter som riskerar att diskrimineras. Häng din tvättlina på gården, på balkongen eller någon annan synlig plats och dela bilder med taggen #tvattlina


Konstfestivalen TransFolk Kucku 2018-19
Evenemanget Checkpoint #3: Home (Kontrollstation #3: Hem)

ETT HEM FULLT AV KONST

Den tredje TransFolk Kucku 2018-19 Checkpointen sker i samarbete med Lovisa Historiska Hus, under den sista helgen i augusti. För TransFolk är hemmmet en trygg plats att bo; en bostad och men också en plats i samhället. Under Checkpoint#3 fyller TransFolk alla rum och trädgården av ett hem med visuell konst och olika slags framträdanden. Där finns målningar, videokonst, dans, sång, installationer, mediekonst, och förstås mat och fint italienskt kaffe och irakisk te. Inträdet till huset är fritt.

TransFolks huvudpartner Lovisa Gästateljee har stark närvaro också i denna kontrollstation: residensens nuvarande konstnär Ilar Gunilla Persson fortsätter sin utställning God Love Pride i Lovisa kyrka och en av de tidigare residenskonstnärerna Lena Stenberg återkommer till Lovisa för att visa resultatet av sin tid i residensen med installationen Nomad. Nomad fortsätter efter Checkpoint#3 i Galleri Saltbodan på Skeppsbron.

Lovisaborna inbjuds också att delta i Hem-checkpointen från sina egna hem. Residenskonstnären Ilar Gunilla Perssons och Heidi Lunabbas konstverk Tvättlina i regnbågens färger är en öppen inbjudan för alla i Lovisa med omnejd att delta genom att hänga upp färggranna kläder på en tvättlina så att de utgör en regnbåge och att ta en foto av den och dela på sociala mediaer med #tvattlina hashtagen. Tvättlina är ett lätt sätt att att visa sitt stöd för köns-, sexuella- och andra minoriteter, att komma ut som en vänligt sinnad medmänniska.

Festivalens huvudteman för åren 2018 och 2019, trans och folk, syns naturligtvis i Checkpointens konstnärliga innehåll och i deltagarna: konstnärer som tillhör till någon minoritet, och lokala konstnärer – däribland begåvade lokala ungdomar, som igen ritar pass porträtt i TransFolk passen som beviljas gratis för alla.

Checkpoint #3 programmet:

Välimeren majatalo är ett av de öppna husen under Lovisa Historiska Hus -helgen och är öppet under båda dagarna kl 10-17.

Under Lördag kväll blir det också hemmafest som är öppen för alla, från kl 18 med DJs som bjuder på house-musik och där finns möjlighet att köpa en irakisk middag.

Andra delar av festivalen som är hela helgen eller längre:

Utställningen God Love Pride som öppnades i Lovisa kyrka 5.8. fortsätter som en del av Checkpoint#3

Camille Auers utställning Antiphallic Dick som öppnades 9.8. i Galleri Saltbodan är en del av Checkpoint #3. Utställning som var väldigt populär när den visades i Helsingfors i år handlar om MÖTET mellan könsbekräftande vård och människaN på ett materialiskt sätt. Fanziner som Auer har gjort om samma ämne kan läsas i utställningen i Välimeren Majatalo.

Heidi Lunabbas flytande allmänna kamerabastu konstverk Sauna Obscura på Skeppsbron är en del av festivalen. Under Checkpoint-helgen är bastun gratis för badare liksom alla andra delar av Checkpointen.

Under alla delar av Checkpoint #3 har besökarna möjlighet att få ett eget TransFolk Pass. Passet är ett konstverk producerat av arbetsgruppen för TransFolk i samarbete med grafiker Karri Laitinen. Passen är personliga och under varje Checkpoint får besökarna sitt pass stämplat med unika evenemangsstämplar som har ritats av Jemiina Halonen.

Deltagande konstnärer är:
Estrid Airas, Camille Auer, Beniamino Borghi, Amandine Doat, Kalle Hamm & Dzamil Kamanger, Jemiina Halonen, Perttu Huhtiniemi, Frida Hultcranz, Kalle Katz, Jenni Koistinen, Karri Laitinen, Heidi Lunabba, Ifeatu Nnaobi, Mirella Pendolin, Ilar Gunilla Persson, Inari Porkka, Heta Rapia, Antti-Veikko Salo, Lena Stenberg, tanssiARTesaani, Marja Viitahuhta, och många andra.

Tidpunkter
Typ av evenemang