Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
25262728123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Mytty-iltamat

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Mytty-iltamissa puhalletaan yhteen hiileen, viikset karkaavat ja ujokin uskaltaa. Koko maailman polska soi ja mytty muuttuu iloksi. Esitys sopii hyvin kaikelle kansalle niin pienille kuin isoillekin.

Koko perheen nukketeatteri- ja kansanmusiikkiesitys Mytty-iltamat sai ensi-illan Seurasaaren Juhannusvalkeilla 22.6.2018. Mytty-iltamat on inspiroitunut iltamakulttuurista ja Keiteleen Hamulan kylän kansakoululla vuonna 1899 järjestetystä Mytty-iltamasta, jossa ohjelmassa oli muun muassa kuvaelma, puhe, runo, soittoa ja postinjako. Mytty voi olla nyytti, käärö tai kasa. Asiat voivat mennä ihan myttyyn tai mytystä voi avautua kokonainen maailma.

Iltamat ovat perinteisesti olleet yhteisöllinen ponnistus. Seurasaaren Mytty-iltamat tuovat yhteen Antin talon pihapiiriin tämän päivän museokävijät, niin lapset kuin aikuiset, koko perheet sekä ulkomaiset että kotimaiset vieraat.

Emilia Lajunen on Sibelius Akatemiasta valmistunut kansanmuusikko ja Mytty-iltamat on osa hänen taiteellista jatkotutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Roosa Halme on Turun Taideakatemiasta valmistunut nukketeatteritaiteilija sekä säveltäjä ja muusikko. Heidän käsissään soittimista, nukeista, huiveista, kengistä, lusikoista ja tauluista syntyy miniatyyrimaailmoja, laulua ja tarinoita. Iltamissa nähdään ainakin Duo Kuutti Kakkonen & Roskis Katti, ripaskaa tanssiva mummo, karhu sekä kenkäennustaja.

Elina Lajunen on helsinkiläinen nukketeatteriohjaaja, käsikirjoittaja, näyttelijä sekä hattutaiteilija. Mytty-iltamat on kolmas koko perheen nukketeatteri- ja kansanmusiikkiesitys, jonka hän ohjaa Seurasaaren ulkomuseoon. Puupoika sai ensi-illan kesällä 2006 ja Volter Kilven Alastalon salissa romaaniin perustuva Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika esitys nähtiin Seurasaaressa kesinä 2013-2015.

TYÖRYHMÄ NUKKEHALLITUS
Ohjaus: Elina Lajunen
Musiikki: Emilia Lajunen
Esiintyjät: Emilia Lajunen ja Roosa Halme
Nuket: Heini Maaranen
Visualisointi: Heini Maaranen ja Elina Lajunen
Käsikirjoitus: Elina Lajunen ja Työryhmä
Vaatteet: Tauko/Kaisa Rissanen
Valokuvat: Sami Perttilä
Tuotanto: Nukkehallitus

Emilia Lajunen (viisikielinen viulu, avainviulu ja laulu)
Roosa Halme (nuket, harmonikka ja laulu)

Esitystä ovat tukeneet Seurasaarisäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki ja Suomen Kulttuurirahasto.
Esitys on toteutettu yhteistyössä Seurasaaren ulkomuseon ja Aura of Puppetsin kanssa.

Esityspaikka: Seurasaaren ulkomuseo, Seurasaari, 00250 Helsinki, Antin talon piha, sateen sattuessa sisällä
Liput: Sisäänpääsy museolipun hinnalla. Aikuiset 9/6€, Lapset 3€/alle 7-vuotiaat aikuisen seurassa ilmaiseksi
Kesto: Noin 35 min

Ajat
Paikka
Seurasaaren ulkomuseo
Seurasaari
00250 Helsinki