Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
17181920212223
2425262728291
2345678
9101112131415

Lastentapahtumat

Antti-Ville Reinikainen – Kukistuminen

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Syyskuussa Forum Boxissa Permannolla on esillä Antti-Ville Reinikaisen yksityisnäyttely Kukistuminen.

Samanaikasesti Forum Boxissa on Parvellä nähdään Tiia Matikaisen yksityisnäyttely Katveessa ja Montussa Ville Mäkikoskelan yksityisnäyttely Kaupunkikuvia. Näyttelyt ovat esillä 20.9.–13.10.2019.

Antti-Ville Reinikainen – Kukistuminen

Galleria Forum Boxin näyttelyssä Antti-Ville Reinikaiselta nähdään kaksi uutta teoskokonaisuutta. Katsoja kohtaa videota, kuvanveistoa ja maalausta yhdistävissä teoksissa hyönteiskokoelman sekä urkuharmoonin hallitseman huonetilan. Teoksissa käsitellään hallintaa, hajoamista sekä pysyvyyttä: rapistuvia hyönteisiä korjataan maalaamalla, seesteinen huonetila kohtaa näkymättömän muutoksen. Vaikka teokset toimivat puhtaasti visuaalisina elämyksinä, ne voi nähdä myös absurdeina tekoina – jopa mustan huumorin höystämänä vallankäytön itsekritiikkinä. Tai kenties mukana on annos myötätuntoa inhimillisen kaikkivoipaisuuden mielettömyyttä kohtaan?

Kokoelma-nimisessä teoskokonaisuudessa viisikymmen-osaisen kokoelman hyönteiset kohtaavat maalarin öljyvärisiveltimen, yksi kerrallaan räikeisiin sävyihin peittyen. Teos koostuu maalatusta hyönteiskokoelmasta sekä jokaisen hyönteisen maalausprosessin kattavasta videosta kymmenellä näytöllä esitettynä.

Korjuu-teoskokonaisuuden videossa huoneen hämärässä nurkassa seisoo vanha urkuharmooni. Ikkunasta näkyy puutarhan omenapuun oksat. Vähitellen huonenäkymä alkaa muuttua: yön ja päivän kuluessa outo hajoaminen ottaa vallan. Kokonaisuuteen sisältyy myös videon tapahtumiin liittyvä veistoselementti.

Näyttelyn äänimaiseman toteutuksesta vastaa Miikka Ahlman (mm. M, Wurm).

Antti-Ville Reinikainen (s. 1980) on Helsingissä asuva ja toimiva kuvataiteilija. Työskentelyssään hän usein yhdistää kuvanveiston tekniikoita muihin kuvataiteen muotoihin, kuten video- ja maalaustaiteeseen. Kukistuminen on Antti-Ville Reinikaisen seitsemästoista yksityisnäyttely.

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Lue lisää näyttelystä: https://forumbox.fi/exhibition/antti-ville-reinikainen-tiia-matikainen-ja-ville-makikoskela

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Forum Box, Permanto
Ruoholahdenranta 3 A
00181 Helsinki
050 524 1781