Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Tulevia tapahtumia

Lastentapahtumat

Anna Niskanen: Aqua Loud

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Aqua Loud on tutkielma veden eri muodoista ja maisemasta; teoskokonaisuus juhlistaa luonnonvoimia. Niskasen yksityisnäyttely ilmentää vedenalaisia luolia, mereneläviä ja veden valtavaa voimaa. Se kuvaa haihtuvaa aikaa luomalla vääristettyjä dokumentaatioita muuttuvasta merestä.

Hyödyntäen valokuvauksen ja grafiikan perinteisiä menetelmiä, työt muodostavat vaeltavan narratiivin paikan ja maiseman muistoista. Näyttelyn teokset on valmistettu taiteilijaresidenssissä Islannissa ja siellä otettujen valokuvien pohjalta. Digitaalisesta kuvamateriaalista koostetut montaasit on valotettu pinnakkaisina uv-valossa, hyödyntäen mustesuihkutulostettuja negatiiveja. Uniikit grafiikan vedokset tekeytyvät valokuviksi.

Otaksumalla hiljaisen tarkastelijan ja tutkijan roolin, Niskanen on ottanut uusissa teoksissa suoran kontaktin ympäröivään luontoon. Valokuva ja grafiikka toimivat luonnonjälkiä monistavina instrumentteina. Jäljet ovat kuitenkin väärennettyjä, sillä osa teoksista on koostettu digitaalisesta kuvamateriaalista. Luonnon sijaan teokset mukailevatkin muistoihin perustuvia sommitelmia.


Anna Niskanen (s.1990) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen ohjelmasta. Hän pohtii valokuvan määritelmää taidegrafiikan kehyksessä. Viime vuosina hän on ollut mukana lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa, Islannissa ja Venäjällä. Niskanen on Valokuvataiteilijoiden liiton hallituksen jäsen ja Helsingin keskustassa sijaitsevan Kosminen-taidetilan perustajajäsen.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Galleria Huuto
Eerikinkatu 36 / Kalevankatu 4
00151 Helsinki
09 676 330

Katsotuimmat

Suosittelemme

Uutiset