Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Lastentapahtumat

Design WeeGee

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
DESIGN WEEGEE LA 28.9. KLO 11-17
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola

Design- ja arkkitehtuuritapahtumassa on luvassa inspiroivia puheenvuoroja, överimpi taidepaja tyylitietoisille, opastuksia, kaupunkikävely Tapiolaan ja taide- ja historiakierros Länsimetron asemilla. Myös ikoninen Futuro-talo avataan yleisölle tapahtumapäiväksi.

WeeGeellä palvelee kahvila Lumière WeeGee ja museokauppa EMMA Shop.
Museolipun hinnalla 12 / 10 €, alle 18- ja yli 70-vuotiaat sekä museokorttilaiset ilmaiseksi.

OHJELMA

DESIGN TALK: SUUNNITTELUN POHJANA VAHVA IDENTITEETTI
TILAISUUDEN JUONTAA MARIA VEITOLA

EMMAn Aitio, 2 krs. klo 14-15.30

klo 14-15 Puheenvuorot

OODI - KIRJASTO SUOMALAISUUDEN YTIMESSÄ
Arkkitehti Jussi Vuori, SAFA

TASAVALLAN JALOKIVET -KORU MERKKINÄ VALLASTA
Läänintaiteilija ja korusuunnittelija Heli Kauhanen

TALOMUSEO GLIMS UUDISRAKENNUS – MITEN SUUNNITELLA UUTTA OSAKSI HISTORIALLISTA MILJÖÖTÄ?
Arkkitehtiopiskelija Heljä Nieminen

Klo 15-15.30 Keskustelu

KÄVELYITÄ

KLO 12-13 TAITEILIJAKÄVELY: GRAFFITTITAITEILIJA ACTONIN KIVENLAHTI / KIVENLAHTI
Matkusta 1990-luvun Kivenlahteen graffititaiteilija Actonin kanssa. Huom! opastus tapahtuu Kivenlahdessa! Lähtö Espoonlahden uimahallin pääovelta (Espoonlahdenkuja 4). Kierros päättyy Espoonlahdenrannan alikulkutunneliin.

KLO 13-14.30 TAPIOLAN ARKKITEHTUURIKÄVELY / TAPIOLA
Kävely johdattaa ikonisen puutarhakaupungin ytimeen. Tule tutustumaan Tapiolan historiaan sekä vanhaan ja uuteen arkkitehtuuriin oppaan johdolla. Lähtö WeeGeen pääovelta.

KLO 15-17 KULTTUURIKIERROS METROSSA / LÄNSIMETRO
Kierroksella kuulet Länsimetron asemilla sijaitsevista taideteoksista, arkkitehtuurista ja alueen historiasta. Niittykummun metroasemalla sijaitsevan Okapi-taideteoksen esittelee taiteilija Lotta Mattila. Kierrokselle mahtuu 30 henkilöä saapumisjärjestyksessä. Kierroksella kävellään ja kuljetaan metrolla, joten osallistujille suositellaan mukavia kenkiä ja HSL:n lippua. Lähtö WeeGeen pääovelta. Kierros päättyy Matinkylän metroasemalle.

OPASTUKSIA

KLO 11.30 OPASTUS BRYK & WIRKKALA -KATSELUVARASTOON / EMMA 2.krs.
Opastuksella tutustutaan Rut Brykin (1916 – 1999) ja Tapiola Wirkkalan (1915 – 1985) henkilökohtaisille työskentelyarkistoille perustuvaan kokoelmaan.

KLO 12-15 TAPAA KORUMUOTOILIJA / KELLOMUSEO 1.krs.
Lahden muotoiluinstituutin korumuotoilun opiskelijat kertovat Koru & Taito 80v- näyttelyssä olevista koruistaan ja työstään korumuotoilun parissa.

KLO 12-14 ESPOONLAHDEN ARVOITUS – KOKO PERHEEN OMATOIMIKIERROS / / KAMU 1.krs.
Koko perheen omatoiminen kierros täynnä toimintaa Katse horisontissa -näyttelyssä.

KLO 13 TYYLI IDENTITEETIN VÄLINEENÄ / LÄHTÖ WEEGEEN AULASTA
Opastuksella tutustutaan taiteilija ja vaatesuunnittelija Justus Kantakosken johdattamana EMMAn näyttelyihin tyylin, muodin ja identiteetin näkökulmasta.

KLO 13.30 ELEIDEN JA TEKOJEN ARKISTO / LÄHTÖ WEEGEEN AULASTA
Eleiden ja tekojen arkisto on esityksellinen opastus, joka liikkuu esittävän taiteen ja kuvataiteen rajapinnalla. Esityksellinen opastus tutkii muistamisen kerroksia – tilassa elettyjä hetkiä, toistettuja eleitä ja tehtyjä askeleita. Teos uudistaa perinteisen museo-opastuksen ja laajentaa totuuden ja fiktion rajaa esitystaiteen keinoin. Työryhmässä koreografi Tero Hytönen ja tanssitaiteilija Aino Purhonen.

KLO 14.30 ESINEET, STATUS JA IDENTITEETTI / KAMU 1.krs.
Opastuksella KAMUn historianäyttelyssä tutustutaan siihen, mitä esineillä on haluttu viestiä ja mikä merkitys esineillä on ollut identiteetin rakennusprosessissa. Oppaana taidehistorian väistökirjatekijä Katja Weiland-Särmälä.

KLO 15.30 WEEGEE-TALO ILMAN KANTAVIA SEINIÄ / LÄHTÖ WEEGEEN AULASTA
Opastuksella tutustutaan Aarno Ruusuvuoren suunnitteleman WeeGee-taloon ja sen rakenteeseen toimitusjohtaja ja arkkitehti Vepe Erkkilän sekä rakennesuunnittelija xx matkassa. Opastuksen lopussa mahdollisuus katsoa klo 16 alkava Aarno Ruusuvuori - betonin ja valon arkkitehti -dokumentti. Järjestetään yhteistyössä Innovarch-arkkitehtitoimiston kanssa.

TYÖPAJAT - TEKEMISTÄ KAIKEN IKÄISILLE

KLO 11-17 TULEVAISUUDEN LMEIKÄS TALO / ARKIN PAJATILA (käynti ulkokautta)
Onko lentäviä taloja olemassa? Millaiseen paikkaan sinä ja talosi laskeutuisitte? Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin työpajassa ideoidaan ja rakennetaan persoonallisia pienoistaloja arkkitehti Matti Suurosen suunnitteleman Futuro-talon inspiroimana.

KLO 13-15 KAARNALAIVA-TYÖPAJA / WIRKKALA 1.krs.
Lelumuseon ja Lelumuseon museonystävien työpajassa askarrellaan kaarnalaivoja. Hyppää lapsuutesi muotoilupuuhiin ja testaa tämän klassisen perinnemenopelin valmistusta.

KLO 12-16 LAPSUUDEN TALLENTAMO / LELUMUSEON PAJA 2.krs.
Lelumuseo haluaa tallentaa juuri sinun lapsuutesi muistot. Istu alas kaffelle ja karkille, palaa hetkeksi lapsuutesi leikkimaisemiin ja anna muistojen viedä.

KLO 13-17 ÖVERIASUSTE - PAREMPI LIIKAA KUIN LIIAN VÄHÄN? / PALETTI 1 krs.
Avoimessa taidepajassa tehdään suureellisia ja yliampuvia asusteita. Mikä kuvaa tyyliäsi? Mikä on sun juttu? Mukana taiteilija ja vaatesuunnittelija Justus Kantakoski.

ELOKUVANÄYTÖKSET

KLO 11, 12 JA 13 DOKUMENTTI: RUT BRYK – PERHOSEN KOSKETUS / KAMUN SALONKI 1 krs.
EMMAn tuottama dokumenttielokuva Rut Brykistä on lämminhenkinen henkilökuva taiteilijasta. Rut Bryk (1916–1999) oli modernin keramiikkataiteen uudistaja. Kesto: 49 min 12 s.

KLO 14, 15 JA 16 DOKUMENTTI: AARNO RUUSUVUORI – BETONIN JA VALON ARKKITEHTI / KAMUN SALONKI 1 krs.
Tina Cavénin ohjaama dokumentti kertoo WeeGee-talon suunnitelleesta arkkitehti Aarno Ruusuvuoresta. Ruusuvuorta (1925-1992) pidetään yhtenä aikansa merkittävimmistä modernistista arkkitehdeista. Kesto: 15 min.
.

Ajat
Paikka
WeeGee-talo
Ahertajantie 5
02100 Espoo