Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
16171819202122
23242526272829
30123456
78910111213

Lastentapahtumat

Feel Helsinki -kaupunkifestivaali

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Helsinki saa uuden koko perheen kaupunkifestivaalin, kun Feel Helsinki -tapahtuma kokoaa kaupunkilaiset ja kulttuurin ystävät Musiikkitaloon ja sen ympäristöön lauantaina 8.6.2019. Koko päivän tapahtuma kutsuu helsinkiläiset ja vierailijat nauttimaan ruoasta, viinistä, taiteesta sekä yhteiskunnallisista keskusteluista.

Tapahtuman monialaisen taideohjelman tuottaa Taideyliopisto. Ohjelmaan kuuluu konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä, taidenäyttely sekä yhteiskunnan eri aloja edustavien vaikuttajien keskusteluja. Lapsiperheille ohjelmassa on musiikkikasvatuksen opiskelijoiden ja lastenmusiikkikulttuurin uranuurtaja Soili Perkiön toteuttama maksuton lastenkonsertti sekä Kiasman järjestämä non-stop-taidepaja.

Festivaalin pääyhteistyökumppani Viini-lehti puolestaan tuo Feel Helsinkiin joukon tämän hetken kiinnostavimpia ravintoloita, jotka kokoavat päivän ajaksi maistelumenuja. Musiikkitalon pääaulan täyttävät teemalliset viinibaarit, jotka myyvät mm. kuohu-, rosee- ja natuviinejä. Ohjelmaan kuuluu myös viininmaistajaisia sekä ruoan- ja viinintuotantoon liittyviä keskusteluja. Viininmaistajaiset ja maistelumenut ovat maksullisia.

Feel Helsinki -festivaalin johtoajatuksena on vastuullisuus, mikä näkyy niin taide- ja keskusteluohjelmassa kuin paikalle saapuvien ravintoloiden ja viinintuottajien tarjonnassa.

"Taideyliopisto haluaa kutsua kaupunkilaiset kohtaamaan toisensa merkityksellisen elämän äärelle. Olemme rakentaneet kaiken Feel Helsingin ohjelman sen ajatuksen pohjalle, että se ruokkii yleisön herkkyyttä ja auttaa näkemään vaihtoehtoisia maailmoja", kertoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Tapahtuma levittäytyy koko Musiikkitaloon ja sen terassille aamukymmenestä myöhäisiltaan saakka ja suurin osa päivän ohjelmasta on maksutonta. Yleisö pääsee osallistumaan esimerkiksi Ilmastokirkko-esitykseen, joka tarkastelee ekologista kriisiä yhteisön näkökulmasta. Maksullisiin konsertteihin kuuluu esimerkiksi Tapiola Sinfonietan, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja pianisti Iiro Rantalan Feel Mozart -konsertti kapellimestari Michael Collinsin johdolla.

Feel Helsingin maksullisen ohjelman tuotot ohjataan Taideyliopiston tukisäätiöille.

Ajat
Paikka
Musiikkitalo
Mannerheimintie 13 A
00100 Helsinki