Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223

Lastentapahtumat

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Perinteisiä Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisia vietetään Tampere-talon Sorsapuistosalissa jälleen 6.12. klo 14–17. Tänä vuonna juhlistetaan satuja ja lasten mielikuvitusta ja leikkiä nostamalla teemaksi Satusetä Zacharias Topeliuksen satujen maailma.

Lasten tanssiaiset avaa pormestari Lauri Lyly ja juhlien Isäntäväkenä toimivat Tampereen Lasten Parlamentin lapset. Juhlissa voi osallistua taidepajoihin, ihastella tanssiesityksiä ja tanssahdella myös itse. Illan juontavat Veera Degerholm, Silja Ståhl ja Emilia Tyynelä. Juhlaväkeä tanssittaa Varusmiessoittokunnan viihdeorkesteri ja tanssiesityksiä tarjoaa Tampereen balettiopiston taitavat lapsoset. Yleisö ihastuttaa myös Sanna Stolberg lauluesityksellään.

Taiteellisissa työpajoissa voi värittää satujen maailmaa, askarrella sanataidelintuja tai vaikka kokeilla pressasuunnistusta. Työpajoja tarjoavat Sanataideyhdistys Yöstäjä, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Lastenkulttuurikeskus Rulla ja Lasten Parlamentti. Somanan nuorisoteatteri Pohjan nuoret herättävät henkiin Topeliuksen satuhahmoja. Juhlissa voitkin törmätä kiukuttelevaan Prinsessa Adalmiinaan tai vaikkapa Vadelmista pitävään tonttu-ukkoon.

Juhlien alkumaljoista vastaavat nuorisotila Murun nuoret. Kahvion upeista tuotteista vastaavat nuorisopalveluiden nuoret ja heidän apunaan nuoriso-ohjaajat. Kahvion tuotto menee kokonaisuudessaan nuorten kesätyöllistämiseen.


Tapahtuma sopii koko perheelle, erityisesti kuitenkin 4–12 -vuotiaille.
Pukukoodi on juhlava, mutta lapsen omaa näkemystä kunnioittava.Juhliin on vapaa pääsy!


Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tampere-talo, Lasten Parlamentti sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan viihdeorkesteri.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Tampere-talo, Sorsapuistosali
Yliopistonkatu 55
Tampere
Järjestäjä
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
Puutarhakatu 11 (PL 487)
33101 Tampere
03 5656 6137 (asiakaspalvelu)