Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112

Lastentapahtumat

Järvenpää saa omatoimikirjaston - tehdään siitä yhdessä hyvä!

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Järvenpään kaupunginkirjastoon avataan vuonna 2019 omatoimikirjasto. Kirjaston tiloja uudistetaan ja uusi omatoimikirjasto tulee muodostumaan kirjaston aulatiloista ja lehtisalista. Kirjastossa järjestetään asukasilta, jossa keskustellaan omatoimikirjastosuunnitelmasta ja sen toteuttamisesta. Kahvitarjoilu! Verkossa ja kirjaston aulatilassa on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia ja antaa palautetta 23.10.-7.11. 2018 välisenä aikana.


Mikä on omatoimikirjasto?
Omatoimikirjastoiksi kutsutaan kirjastoja tai rajattuja kirjaston tiloja, joihin on asennettu asiakkaiden omatoimikäytön mahdollistava järjestelmä. Näitä tiloja voi käyttää kirjaston varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.
Omatoimikirjasto ei vähennä nykyisiä palveluaikoja. Se lisää asiakkaiden mahdollisuuksia käyttää itsenäisesti tiettyjä kirjaston palveluita muun kirjaston ollessa suljettuna. Omatoimikirjastossa voi tyypillisesti lainata omatoimikokoelmasta, palauttaa, noutaa varauksia, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä.
Järvenpäässä on tavoitteena, että omatoimikirjasto olisi avoinna vuoden jokaisena päivänä. Omatoimikirjaston päivittäiset aukioloajat määritellään tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan.
Omatoimiaikana kirjaston tilassa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti mm. kulunvalvonnalla ja kameroin. Omatoimikirjaston toiminta nojaa myös yhteisölliseen vastuullisuuteen. Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja tutulla kirjaston tunnusluvulla, joka on käytössä automaateilla ja verkkokirjastossa. Järvenpäässä omatoimikirjasto on kaikkien Kirkes-kirjastojen asiakkaiden käytössä.


Vaikuta ja osallistu! Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omatoimikirjaston toimintoihin, aukioloaikoihin ja tilaan. Jokainen mielipide on tärkeä!

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Järvenpään kaupunginkirjasto
Kirjastokatu 8
Järvenpää