Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112

Lastentapahtumat

Tampereen Galleriaviikko

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Galleriaviikko, tamperelaisten taidegallerioiden yhteistapahtuma, järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2017. Viikko oli menestys! Galleriat täyttyivät ihmisistä, jotka laadukkaiden nykytaiteen näyttelyiden lisäksi pääsivät nauttimaan lukuisista opaskierroksista, musiikki- ja teatteriesityksistä sekä taiteilijatapaamisista. Yhteistyö jatkuu ja tänä vuonna mukana ovat Galleria Himmelblau, Galleria Rajatila, Galleria Ronga, Galleria Saskia, Kulttuuritalo Laikun Galleria ja Studio, Taidekeskus Mältinranta sekä Valokuvakeskus Nykyaika.

Galleriaviikon koko ohjelma löytyy osoitteesta www.tampereengalleriaviikko.fi

Lokakuinen Galleriaviikko tuo viime vuoden tapaan tamperelaiset taidegalleriat näkyvästi esille Tampereen kulttuuritarjonnassa. Tavoitteet ovat samat kuin viime vuonna: halutaan parantaa gallerioiden näkyvyyttä ja tunnettavuutta sekä samalla kasvattaa kävijämääriä ja laajentaa yleisöpohjaa. Gallerioiden aktiivinen toiminta on tärkeää niin nykytaiteilijoille, taideyleisölle kuin Tampereen kaupungillekin – tuovathan gallerioiden järjestämät näyttelyt, tempaukset ja valtakunnallisesti merkittävät erikoistapahtumat (mm. Backlight-valokuvatapahtuma, Finlayson Art Area ja Pirkanmaan Triennaali) merkittävää lisäarvoa Tampereelle vireänä ja monipuolisena kulttuurikaupunkina.

Galleriaviikon ohjelma on laaja ja gallerioissa viihdytään usealla kielellä. Ruotsin-, englannin- ja venäjänkielisillä kierroksilla ja opastuksilla näyttelyitä avaavat taiteen ammattilaiset. Teemakierroksilla yleisö pääsee mukaan mm. taiteen moniaistiseen kokemiseen sekä runon ja kuvataiteen yhteentörmäyttämiseen. Lisäksi taiteilijat itse ovat paikalla gallerioissa kertomassa näyttelyistään.

Musiikki ja teatteri ovat myös vahvasti läsnä. Galleriaviikon yhteistyökumppaneina ovat mm. Tampereen Musiikkiakatemia ja Konservatorio opiskelijoineen. Esiintymässä on lisäksi Tukkateatterin näyttelijöitä, Maanoita-duo, Jazztrio Hot Heros (kuvassa), barokkiyhtye Aureo, Dark Reindeer, laulaja Ninni Martikainen, Cosmic Hysterica ja SOM-klubi.

Galleriaviikkojen myötä tamperelaiset galleriat haluavat olla mukana kehittämässä Tampereesta entistä kiinnostavampaa taidekaupunkia. Yhdessä olemme enemmän..

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Taidekeskus Mältinranta
Kuninkaankatu 2
Tampere