Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021

Lastentapahtumat

Eins Zwei Drei

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Helsingin juhlaviikkojen huippuvierailu Sveitsistä!

Nykysirkuksen ja fyysisen teatterin rajamaastossa työskentelevä Martin Zimmermann tuo Juhlaviikoille absurdia komiikkaa suoraan maailman huipulta. Huhtikuussa Sveitsissä ensi-iltansa saanut, tuoreeltaan Helsinkiin saapuva Eins Zwei Drei vie katsojat kuvitteelliseen museoon, jossa vierailijat ja teokset ovat yhtä lailla katseen kohteina. Zimmermannin maailmassa kehoilla on esineen kaltaisia ominaisuuksia ja esineillä inhimillinen ulottuvuus – ja näiden välisissä törmäyksissä lukemattomia mahdollisuuksia odottamattomaan komiikkaan.

Virallistetun hyvän maun ja harmonisen järjestyksen tyyssijana toimiva museo tarjoaa kekseliään leikkikentän Zimmermannin luomille, klovnerian perinteistä ammentaville tragikoomisille hahmoille. Häikäisevää fyysistä taituruutta uuteen sirkukseen ja avantgardistiseen nykyteatteriin yhdistävän Zimmermannin runollinen näyttämötaide tutkii vastaansanomattoman humoristisesti valtasuhteita, vapautta sekä olemassaolon tuskaa ja ihanuutta.

Osana palkittua Zimmermann & de Perrot -parivaljakkoa aiemmin tunnettu Martin Zimmermann (s. 1970) on sveitsiläissyntyinen sirkustaiteilija, koreografi ja ohjaaja, jonka fysiikan lakeja haastavia näyttämöteoksia on nähty festivaaleilla ja teattereissa ympäri maailman.

”Like Magritte, the surrealist painter, Martin Zimmermann explores the codes of reality.” 24 Heures

”The unbelievable talent of Martin Zimmermann consists mainly of his ability to simultaneously invent the time and space in which his character constantly wanders.” Libération

Konsepti, koreografia & puvustus / Concept, choreography & costumes / Koncept, koreografi & dräkter: Martin Zimmermann
Suunnittelu & esiintyjät / Design & Performers/ Planering & uppträdande: Tarek Halaby, Dimitri Jourde, Romau Runa ja Colin Vallon
Musiikki / Music / Musik: Colin Vallon
Dramaturgi / Dramaturge / Dramaturg: Sabine Geistlich
Lavastus / Set Design / Scenografi: Martin Zimmermann, Simeon Meier

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
Läntinen Teatterikuja 1
00100 Helsinki
09-173 3111
Liput
Peruslippu 36–39 € Eläkeläinen 33,50–36 € Opiskelija 28 €
Lippu