Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
25262728123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Validi Karkia #243: Simon Phillips with Protocol IV (UK/USA)

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Toton, Judas Priestin ja Mike Oldfieldin rumpalina toiminut lyömäsoitinvirtuoosi Simon Phillips tuo jazz-rockin superyhtye Protocol IV:n Validi Karkian kesäklubille.

Yksi maailman arvostetuimmista rumpaleista, brittiläissyntyinen Simon Phillips saapuu Poriin Validi Karkian kesäklubille huippukvartettinsa kera. Phillips on jättänyt merkittävän jäljen populäärimusiikin äänitteisiin laajalla skaalalla 1970-luvulta alkaen. Jo 1976 hän soitti Walker Brothersin Lines-levyllä, 1977 sai heviyhtye Judas Priestin klassikkolevy Sin after sin Phillipsin rumpuraidat, Jeff Beckin There and back -levyn rytmittäjänä Simon oli 1980 ja takasipa hän tahdit myös Mike Oldfieldin 1983 vuoden jättihittiin Moonlight Shadow. 1992 Simon sai kutsun liittyä Toto-yhtyeeseen edesmenneen Jeff Porcaron tilalle. 21 vuoden pestin aikana syntyivät hitit Unchain my heart ja I will remember. Yhteiset kiertueet ja levytykset Mick Jaggerin, The Whon, Jack Brucen, Peter Gabrielin, Joe Satrianin, Tears For Fearsin, Roxy Musicin, Nik Kershawin, Al DiMeolan, Stanley Clarken, Robert Palmerin, Whitesnaken ja David Gilmourin kanssa ovat vain pintaraapaisu miehen osaamisesta ja näkemyksestä satojen levytysten monipuolisessa diskografiassa. Viime vuodet Phillips on vaikuttanut mm. japanilaisen virtuoosijazzpianisti Hiromin triossa yhdessä Anthony Jacksonin kanssa.

2014 Simon päätti jättää Toton taakseen ja keskittyä omaan sävellystyöhönsä ja keikkailuun Protocol-yhtyeellä. Viime lokakuussa julkaistu albumi Protocol IV toi kokoonpanoon uudet jäsenet, amerikkalaisen kitaravirtuoosi Greg Howen ja kosketinsoittaja Otmaro Ruiz'in. Howe on tehnyt omaa hengästyttävää kitaramusiikkiaan jo vuosikymmeniä saaden suitsutusta alan lehdistössä. Isoimmat keikkansa hän lienee silti soittanut Rihannan, Michael Jacksonin, Justin Timberlaken ja Enrique Iglesiaksen kiertuebändeissä ja levyillä. Kosketinvelho Otmaro Ruiz tunnetaan yhteistyöstään Dianne Reevesin, Frank Gambalen ja Lee Ritenourin kanssa, basisti Ernest Tibbs taasen Allan Holdsworthin ja Andy Summersin bändeistä.

Kesäinen yllätysvisiitti Porin Validi Karkia -klubille tulee sisältämään Phillipsin säveltämää Protocol-materiaalia, vahvan melodista jazz-rockia, suurta soiton ja improvisaation virtuoottista juhlaa. Making jazz fusion sexy (again)!! Konsertin pitopaikkana on Porin Lyseon Lyseosali, joka on tähän mennessä Validin 16. venue. Ennakkolippujen myyntipaikat ovat Music-Divari Green River, Porin Levykauppa, Antikvariaatti Markku Ranta ja Pihlajamaan Musiikki. Ulkopaikkakuntalaiset voivat tiedustella sähköpostitse: kukkesand@hotmail.com. Konsertti on ikärajaton.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Lyseosali
Gallen-Kallelankatu 21
28100 Pori