Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021

Lastentapahtumat

ITE teossa

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Arvostele
Arvostelujen keskiarvo : 0/5 (0 ääntä)

Tekemisen vapaus. ITE-taiteilijana on semmoinen olo, että mulla on lupa tehdä.”
– Maria Mattila alias Mara Balls.

Työväenmuseo Werstaan kesänäyttelyssä on vallalla tekemisen meininki! ITE teossa eli ITE-taiteilijoita pirkanmaalta -näyttely esittelee pirkanmaalaisten ITE-taiteilijoiden töitä ja arjen ympäristöjä. Esillä on teoksia 17 pirkanmaalaiselta itseoppineelta taiteilijalta, joita kaikkia yhdistää ahkeruus, kekseliäisyys ja teoksiksi kiteytynyt taito.

Näyttelyn taideantia täydentävät lyhytelokuvat, joista avautuu näkymä taiteilijoiden arjen ympäristöihin. Dokumentointien kautta selviää muun muassa, miltä viisimetrisen Mammutin mahassa näyttää ja millainen on viidelläsadalla lettupannulla päällystetyn ladon tarina.

Näyttelyyn on myös tuotu elementtejä ITE-taiteilijoiden työtiloista ja pihapiireistä. Jyri Rastas luopui näyttelyä varten ovestaan ja Paula Huhtanen oven lisäksi myös pöydästään. Matti Järvenpää taas valmisti näyttelypaikan innoittamana teoksen ”Toveri”. Maria Mattilan työhuone-installaatiossa voi kesän aikana nähdä taiteilijan työssään ja luvassa on myös yhteisöllistä taiteen tekemistä.

ITE-teossa -näyttelyn taustalla on Maaseudun sivistysliiton ITE Pirkanmaalla -hanke. Käynnissä olevassa hankkeessa kartoitetaan maakunnan itseoppineita taiteilijoita. Hanketyötä rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Pirkanmaa ELY-keskus. Maaseudun Sivistysliitto on etsinyt ja nostanut esille ITE-taidetta kohta parinkymmenen vuoden ajan. Lisätietoa ITE-taiteesta ja ITE Pirkanmaalla -hankkeesta on saatavilla osoitteista www.itenet.fi ja www.itepirkanmaalla.net

Näyttelyn ITE-taiteilijat
Antti Ahtiainen, Sahalahti
Raimo Flink, Pirkkala
Aira Heikkilä, Ruovesi
Paula Huhtanen, Nokia
Martti Hömppi, Siuro
Seppo Inkinen, Tampere
Vilho Juusela, Orivesi
Matti Järvenpää, Kyröskoski
J. Karelius, Tampere (Nekala)
Kauko Kilponen, Nokia
Juha Rikhard Käkelä, Ylöjärvi
Maria Mattila, Tampere
Pekka Nieminen, Sastamala
Juha Pesonen, Tampere
Tuomo Rantanen, Punkalaidun
Jyri Rastas, Tampere (Nekala)
Ida Somma, Nokia

Juhannusviikolla näyttelyn yhteyteen avautuu myös kaikille avoin Tee ITE -paja. Näyttelykerroksen pajalla luodaan taidetta ITE teossa -näyttelyn hengessä. Omatoiminen paja sopii kaiken ikäisille ja se on avoinna 19.6.–11.8.2018.Tervetuloa!

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8
33210 Tampere
0104 209 220