Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Lastentapahtumat

Kontula Electronic 2018 – Kaupunkikulttuuria Kontulan ostarilla

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Kontula Electronic järjestetään kolmatta kertaa huhtikuun kolmantena viikonloppuna. Suomen kauneimman ostarin betonisen hurmaava miljöö tarjoaa puitteet elektronisen musiikin, esitystaiteen ja monipuolisen ruokakulttuurin kaupunkifestivaalille.

Tapahtuma levittäytyy Kontulan ostarin baarien ja yökerhojen lisäksi Mikaelinkirkkoon, Kontulan kirjastoon, nuorten toimintakeskus Luuppiin, skeittihalliin, uimahalliin, metroon sekä moneen muuhun paikkaan metroaseman ympäristössä.

Festivaalin kantavana ajatuksena on tuoda Kontulaan musiikkia, jota siellä on harvemmin kuultavana ja samalla tuoda Kontulaan ihmisiä, jotka siellä harvemmin käyvät. Tavoitteena on aktivoida lähiön kulttuurikenttää, saattaa yhteen kansainvälisen tason esiintyjiä paikallisten toimijoiden kanssa yli kulttuurirajojen ja näin vahvistaa parjatun lähiön yhteisöllisyyttä ja vetovoimaa.

Kontula Electronicin vaikutus onkin huomioitu myös Kontulan ulkopuolella. Festivaali on saanut kunniamaininnan Helsingin kulttuuritekopalkinnon jaon yhteydessä ja Suomen Estetiikan seuran palkinnon vuoden esteettisenä tekona.

Festivaalin tuottaja Pertti Ylikojola kiteyttää tapahtuman merkityksen kotiseudulleen: “Kontulan ostaria pidetään usein hieman epämääräisenä paikkana. Minä kuitenkin näen sen uusista tuulista kiinnostuneena, uteliaana ja moniäänisenä ympäristönä. Festivaali on otettu Kontulassa vastaan erittäin hyvin. Olen ylpeä yhteisöstämme ja myös siitä, että olen kontulalainen.”

Vuonna 2018 tapahtuma tarjoaa jälleen monipuolisen ja tinkimättömän kattauksen kotimaisia ja ulkomaisia elektronisen musiikin artisteja ja yhtyeitä. Pääesiintyjiä ovat kansainvälisesti palkittu ja ylistetty äänitaiteilija Mira Calix (UK); newyorkilaisen undergroundin pioneeri 70-luvulta asti, Lary7 (US); lissabonilaisen uuden batida-soundin kruununprinssi, Firmeza (POR); sekä kotimaisen rivonrujon elektron lähettiläät paluukiertueensa ensimmäisellä keikalla, Imatran Voima.

Lisäksi luvassa on koko joukko erikoiskonsertteja: Synthestra on monofonisista syntetisaattoreista koostuva sinfoniaorkesteri, joka esiintyy Kontulan skeittihallissa, kapellimestarinaan festivaalin taiteellinen johtaja Jimi Tenor. Kantaesityksensä saa Toisissa Tiloissa -esitysryhmän Suuri Koralliriutta -ekoteos – kaikenikäisille avoin ja osallistava esitys, jossa ihmiset muodostavat maailman suurimman (uhanalaisen) Suuren Koralliriutan, ja järjestävät lopuksi hiljaisen mielenosoituskulkueen. Mikaelinkirkossa kantaesityksessä on kirkkouruille ja kovalevymoottoreista rakennetulle soittimelle sävellettyjä minimalistisia teoksia. Hima-baarin ottaa haltuunsa Kontula Spoken Word, jossa taiteilijat läheltä ja kaukaa lausuvat runoja arabiaksi, venäjäksi ja suomeksi. Modulaarisyntetisaattorityöpajoja tarjoavat Oodi Modulaarille ja Tohu Bohu, joissa on mahdollisuus päästä rakentelemaan omia äänilaboratorioita. Koira nimeltään Kissa on Kontulan kirjastossa järjestettävä satukuunnelmatuokio lapsille. Tanssiteatteri Hurjaruuthin Flora & Fauna on sisäänsukellettava videotanssiteos luonnon ihmeisästä maailmasta. Meidän itä on Helsingin kaupunginmuseon pop up -valokuvanäyttely, joka esittelee kaupungin itäisiä laitoja siellä asuvien silmin. Uimahallissa ja metrossa on tarjolla improvisoitua ambient-musiikkia, kun Lovi-kollektiivi ja Ryteikön lapset huuhtovat ääniaalloillaan.

Muita esiintyjiä ovat mm: Sushi Jugend, Lauri Ainala, Kaukolampi, Esko Routamaa, Hannu Karjalainen, WMNWM, Milk DJ's, Mono Junk, Half A Map, Sekret Teknik, Vuosikasetit, TT_SKTLS, Helsinki Techno Bros, Kontula Club Luuppi, Adinkras, Sini, Satanoid, Rad, Alien Sound Development, K_W, Toysequencer, Amon Düde, Grateful Däd, Himmee Kipinä & Elsa Tölli, Tuntematon Xii56ab07, Deuce & Ace, Inka Upendo, Desto, Ström, Man Jorge & Ällistysnainen, Annina Auf, Trio Tetris, DJ Missstiff ja DJ Heidi Mari.

Rinnakkaisfestarina Kontulassa järjestetään myös Ruoka-Kontula -tapahtuma, jonka yhteydessä paikalliset ravintolat esittelevät tarjontaansa.

Kontula Electronicin kotisivut, koko ohjelma ja artistiesittelyt löytyvät osoitteesta:
http://www.kontulaelectronic.com/
https://www.facebook.com/kontulaelectronic/
https://twitter.com/KontulaElectro
https://www.instagram.com/kontulaelectronic/?hl=en