Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Lastentapahtumat

Sumun Haihduttua - merellisiä tarinoita

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Näyttelyni Sumun haihduttua – merellisiä maalauksia kokoaa yhteen pitkään työstämäni sarjat, Laiturisarjan, Keulakuvasarjan ja Merisarjan, yhteensä 25 maalausta.

Meri peittää 70 % maapallosta. Vesiplaneetta! Ihmisen elämä on syntynyt merestä. Maalaukseni ammentavat merimaalauksen pitkästä traditiosta ja pyrkivät uudistamaan sitä. Lähimeri, rannikko ja saaristo ovat ympäröineet minua ja vaikuttaneet minuun lapsuudestani asti. Kun kävin työstämään meriaihetta, tuntui kuin olisin löytänyt visuaalisen kotini, jossa viihdyn ja joka inspiroi minua loputtomasti. Merellinen maalaus onkin minulle peili, joka heijastaa ja josta itse heijastun.

Maalauksissani liike ja lepo ovat yhtä, väri ja muoto sulautuvat harmoniaksi: väri luo tunnelman ja muoto sisällön. Lopputuloksena on maalaus, joka keskustelee menneen ja tulevan, ihmisen ja luonnon, elämän ja kuoleman, lähdön ja paluun kanssa. Näyttämönä on veden ja maan raja, yhtäällä ikuinen liike vasten ikiaikaisia kallioita ja kiviä tai pysähtynyt ihminen rannalla todentamassa mielensä liikkeitä. Maalaukset kiinnittyvät hiljaisuuteen ja ovat aina myös tutkielmia tilasta.

Maalauksissani katsotaan rannalta tai laiturilta tai katsotaan rantaa, merelle tai ollaan pinnan alla, jossa keulakuvat nousevat pimeästä kohti valoa. Kaikkien kolmen maalaussarjan kantavana ja yhdistävänä aiheena on meri.Meren äärellä tyynnyn hetkessä.
Kaikki eletty aika ja tuleva aika
ovat läsnä kuin salamaniskusta,
ja tuuli, kirkas auringonvalo, horisonttiin
ulottuva katse, riemusta sykkivä sydän,
autereinen meri aaltoineen, pilvetön taivas
ja ikiaikainen kallio kuin maailma
joka kantaa elämää ja unelmiani.Taidemaalari Olavi Heino

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Kotkan Valokuvakeskus
Vuorelankulma 2
48100 Kotka
052250221