Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Mediabox: Denise Ziegler – Seinän prototyyppi / The Prototype Of A Wall

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Huhtikuussa Forum Boxin Mediaboxissa esillä Denise Zieglerin teos Seinän prototyyppi / The Prototype Of A Wall.

Teos koostuu videosta nimeltään Seinä ja lattia, tekstistä sekä kosketeltavasta materiaalinäytteestä.

Videoteoksessa Seinä ja Lattia (2018, 01:00) nähdään käsin seinää vasten painettu lateksikaistale, joka valahtaa alas lattialle kun siitä päästetään irti. Teos syntyi halusta nähdä ja kokea miten juuri seinästä irrotettu lateksikaistale käyttäytyy. Teoksen esittämässä koetilanteessa haluan selvittää, mitä muuta kuin pystyssä oleminen voisi kuulua huoneen seinien olemukseen.

Seinän prototyyppi –teksti (2018) kertoo taiteellisen työskentelyn jatkuvasta ”prototyyppiluonteesta”. Se käsittelee muun muassa siitä, että prototyyppiasetelmassa teos toimii kuin ”frottage” jostain, jota ei vielä ole. Frottage piirtää esiin sen alla piilossa olevaa. Prototyyppi ilmenee toiminnassaan, piilossa olevan työstämisessä teokseksi ja siten sen piirtämisessä esiin. Tarkasteltava prototyyppi juontaa juurensa jostain, joka on jo olemassa ja käytössä, mutta josta ei ole vielä huomattu, että sillä olisi potentiaalia johonkin muuhunkin. Lähteenä käytän mm. Martin Heideggerin Taideteoksen alkuperä –tekstiä siten että pyrin teoksen avulla ilmaisemaan miten ymmärrän Heideggerin ajatuksia.

Seinän prototyyppi – lateksinen materiaalinäytettä (2018) voi sormeilla tai haistella ja saada siten seinän prototyypin materiaalituntumaa. Se antaa, prototyyppiajattelusta kertovan tekstin rinnalla lisätietoa teoksesta.Denise Ziegler on sveitsiläissyntyinen helsinkiläistaitelija ja julkisen tilan tutkija. 2015–2017 hän toimi post.doc tutkijana PUPA, Pori Urban Platform of Aalto Universityssä. Zieglerin teokset ovat jälkiä eleistä, inhimillisestä toiminnasta, jostain tapahtuneesta. Hän rekonstruoi tapahtumia jotka viittaavat jokapäiväisiin esineisiin tai huomaamattomaan inhimilliseen toimintaan kuten huonekasvit tai aidat, siirtäen ne uusiin konteksteihin. Tämä antaa Zieglerin teoksille sekä runollisia, mutta myös ristiriitaisia ja toisinaan jopa koomisia tai tautologisia piirteitä. Zieglerin rekonstruoidut tapahtumat ovat yleensä esineiden kolmiulotteisia yhdistelmiä, mutta ne voivat myös olla piirroksia, maalauksia, videoteoksia tai kirjallis-visuaalisia teoksia. Ziegler työskentelee usein julkisessa tilassa ja julkisen tilan kanssa.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Galleria Forum Box, Mediaboxi
Ruoholahdenranta 3A
00180 Helsinki
050 524 1781