Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617

Lastentapahtumat

Iholla Suistamon Sähkö, Petri Hakala & Piia Kleemola ja Elsi Sloan

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Maaliskuussa Iholla-klubilla Café Piritassa palataan taas folkin pariin. Luvassa uskomaton kattaus maamme kovimmilta tekijöiltä: virtuoottinen duo Petri Hakala & Piia Kleemola soittavat suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä ja Suistamon Sähkö täräyttää yleisön transsiin karjalaisella elektrofolkilla. Illan avaa nuori lauluntekijälupaus Elsi Sloan.

http://sauraohjelmapalvelu.com/iholla-klubi/
https://www.facebook.com/events/142765763066657/
Liput: https://iholla.tapahtumiin.fi/fi/

Suistamon Sähkö on ensimmäisen keikkavuotensa 2016 aikana valloittanut kotimaisia areenoita ja yltänyt debyyttialbumillaan World Music Charts Europe -listalle. Yhtye soittaa uutta karjalaista tanssimusiikkia työkaluinaan koneet, venäläinen leikkihaitari, lauluvoima ja rap. Suistamon Sähkö on lantionpohjassa tuntuvaa elektromusiikkia, yhteisöllistä liikettä sekä helposti hoilattavia laulumelodioita. Laulujen inspiraationa toimivat Karjalan matkat ja kuoppaiset tiet, kyläkartat, vesivoimalaitokset ja jauhavat myllyt sekä rahisevat arkistonauhat. Suistamon Sähkö tanssittaa, äkkilähtö rajan taa!

Anne-Mari Kivimäki: Notka-haitari, 5-rivinen haitari, laulu
Eero Grundström: koneet, laulu
Reetta-Kaisa Iles: laulu, esitanssi
Tuomas Juntunen: laulu, esitanssi

Petri Hakalan ja Piia Kleemolan uunituore duo koostuu kahdesta suomalaisen kansanmusiikin huipusta, jotka aloittivat yhteissoiton vuonna 2016 työskennellessään yhdessä Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellisina johtajina. Ohjelmistossa olevat sävelmät on poimittu tarkoin valiten vanhojen arkistonauhojen ja nuottikokoelmien joukosta ja ne saavat folkkikonkarien taitavassa käsittelyssä uusia, raikkaita tulkintoja.

Petri Hakala soittiminaan mandoliinit, kitara ja viulu on ollut kansanmusiikkikentän ytimessä jo 80-luvulta lähtien. Moni-instrumentalisti ja erilaisten tyylien taitaja on kiertänyt ja levyttänyt Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä työskennellyt erilaisissa produktioissa muun muassa Suomen Kansallisoopperassa.

Valovoimaisena esiintyjänä tunnettu viulisti Piia Kleemola on kotonaan niin perinteisen kuin kokeilevammankin musiikin parissa. Kokenut muusikko ja pedagogi on toiminut johtavissa rooleissa erilaisissa yhtyeissä sekä tanssin ja teatterin parissa esittäen perinteistä kansanmusiikkia, improvisaatiota ja uutta sävellettyä musiikkia. Piia Kleemolan erityisalue on eteläpohjalainen pelimanniviulismi.

“Elämä on yhtä juoponnappia” Kallion lukiolaistyttö Elsi Sloan laskettelee kirjavia metaforia ja kuvittaa eläviä tarinoita arjesta ja elämästä. Elsi säestää itseään pianolla ja ukulelella ja imaisee kuulijan tenhoavan persoonallisuutensa syövereihin.

Varaukset
Varaamalla ruokailua varten pöydän osoitteesta piritta@piritta.fi varmistat itsellesi istumapaikan sekä hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden koko illaksi.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Café Piritta, Tokoinranta
Eläintarhantie 12
00530 Helsinki