Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
22232425262728
2930311234
567891011
12131415161718

Lastentapahtumat

Tuomaan Markkinat

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori tuo jälleen joulumielen ihmisten sydämiin. Tuomaan Markkinat tuo viereisissä Torikortteleissa vuosia kävijät hurmanneen joulusaunan Senaatintorille. Markkinat avaa lauantaina 2. joulukuuta pormestari Jan Vapaavuori.

Torikortteleissa kaupungintalon sisäpihalla neljässä vuodessa ilahtuneita kaupunkilaisia ja matkaajia lauteilleen houkutelleen joulusaunan ilosanoma levisi vuosi sitten Aasiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Lempeissä löylyissä koettava rauha ja hyvä tahto ihmisten kesken on nyt mahdollista kokea Tuomaan Markkinoilla, kun uusi vanha perinne saadaan joulutorille. Vilvoitellessa voi ihastella upeaa Tuomiokirkkoa. Puulämmitteisen saunamökin löylyjä ja saunarauhaa vahtii tänäkin vuonna saunamajuri Kari Virtanen. Koska saunan päälle kuuluu nauttia virvoke, saunapihalle avautuu maineikkaiden Kyrö Distilleryn ja Ruosniemen Panimon Joulusaunabaari.

Tuskin millään toisella eurooppalaisella joulutorilla syödään kaupungin kovimpien ravintoloiden ruokaa jouluun sovitettuna. Anniskelualuetta kokonaisuudessaan olevien Ruokapihojen pääravintolat eivät esittelyä kaipaa: toisessa makunautintoja tarjoilee Vuoden Ravintola 2017 Grön ja toisessa Kallion ylpeys, Tuomaan Markkinoilta tuttu Kolmon3n.

Tämän vuoden uutuus markkinoilla on lava, jonka ohjelma aina nukketeatterista joululaulukonsertteihin virittää joulun tunnelmaan. Vanhanajan karuselli pyörii jälleen joulutorin sydämessä ja joulupukki on markkinoilla tavattavissa päivittäin.

Tuomaan Markkinoiden 133 mökkiin asettuu kuhunkin pientuottaja tai artesaani – joihinkin kaksi. Tällaista kattausta perinteisistä käsitöistä, kuten himmeleistä ja tervakynttilöistä, modernimpiin koruihin ja design-esineisiin ei löydy muualta! Markkinoiden eturivistä löytyvät joulumyymälöineen suositut Makia, Costo ja Stockmann Herkku – aineettomia lahjoja etsivät suuntaavat Nukketeatteri Sampon kojulle ja Korkeasaaren joulupuotiin, josta löytyy muun muassa suosittuja vuosikortteja.

Viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen 350 000 kävijällä tehnyt Tuomaan Markkinat kutsuu kaikenikäisiä viihtymään ilman ostopakkoa.