Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

Lastentapahtumat

Asunnottomien yö

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Asunnottomien yönä yhteinen yleisötapahtuma Kirkonmäellä

Porvoossa järjestetään valtakunnallisena asunnottomien yönä tiistaina 17.10. yleisötapahtuma kello 18 alkaen. Asunnottomien yö on myös YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen päivä. Asunnottomia porvoolaisia työssään ja toiminnassaan kohtaavat toimijat kokoontuvat ensimmäistä kertaa kirkonmäelle yhdessä tuoden asunnottomuudelle näkyvyyttä.

Porvoon tuomiokirkon pihalla kello 18 alkavan tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula. Illan aikana on ohjelmassa puheenvuoroja eriarvoisuudesta, varattomuudesta ja köyhyydestä. Trubaduureina vuorottelevat muusikot Tilly Ågren ja Pasi Siltakorpi. Pikkukirkossa soi kello 19 urkuvartti, kanttorina Reidar Tollander ja kello 22 Pasi Siltakorven vetämänä yhteislaulua. Tuomiokirkon viereinen Pikkukirkko on avoinna kello 18-24.

Tarjolla on soppaa, makkaranpaistoa, kahvia ja teetä, mukavaa yhdessä oloa, keskustelua sekä mahdollisuus tutustua eri palvelujen ja järjestöjen toimintaan. SPR jakaa vaatteita niitä tarvitseville. Illan aikana on myös mahdollisuus kokeilla rentoutusta korva-akupunktiolla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porvoon seurakunnat, Porvoon kaupunki, Porvoon yhteinen keittiö, SPR, Koivula, Päihdeklinikka, NAL Itä-Uusimaa ry.

Asunnottomuus vähentyi Porvoossa vuonna 2016

Porvoossa asunnottomuutta ja asumisongelmia työssään kohtaavat työntekijät haluavat muistuttaa asunnottomuudesta ja siihen liittyvistä ongelmista. Asunnottomuuteen liittyvät usein myös muut sosiaaliset ongelmat, kuten köyhyys, työttömyys, päihteet ja rikokset.

Porvoossa on 21 henkilöä asunnottomana ja lisäksi 16 pariskuntaa tai perhettä vailla vakinaista asuntoa. Pariskunnista ja perheistä suurin osa on maahanmuuttajia, jotka asuvat ystävien tai sukulaisten luona. Nuorten asunnottomuus ei aina näy tilastoissa, sillä asunnottomat nuoret majailevat kavereilla tai ovat kirjoilla lapsuuden kodissaan. Itsenäistyminen ilman omaa kotia on monesti mahdotonta.

Porvoossa on pulaa kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista

Avioero tai muu yllättävä kriisi voi johtaa asunnottomuuteen, ja mikäli mukaan tulee maksuhäiriöitä tai päihteitä, on uuden asunnon saaminen haastavaa. Erityisesti nuorille ja lapsiperheille voi kriisitilanteissa kertyä suuriakin vuokravelkoja.

Porvoossa kolme palveluohjaajaa tarjoaa asunnottomille ja asunnottomuusuhan alla eläville porvoolaisille apua asunnon löytämiseen, mahdollisten vuokravelkojen selvittämiseen sekä tukea kotona asumiseen. Palveluohjaajien kautta noin 160 asiakasta löytää oman kodin vuosittain.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Porvoon tuomiokirkko
Kirkkotori 1
06100 Porvoo