Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Tulevia tapahtumia

Lastentapahtumat

Tiia Matikainen – Katveessa

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Syyskuussa Forum Boxissa Parvella on esillä Tiia Matikaisen yksityisnäyttely Katveessa.

Samanaikasesti Forum Boxissa Permannolla nähdään Antti-Ville Reinikaisen yksityisnäyttely Kukistuminen ja Montussa Ville Mäkikoskelan yksityisnäyttely Kaupunkikuvia. Näyttelyt ovat esillä 20.9.–13.10.2019.

Tiia Matikainen – Katveessa

Uusissa veistoksissani kuvaan ihmisen ja luonnon yhteyttä mörkömäisten hahmojen sekä niihin yhdistyvien piirrosten kautta. Veistosten laskostuva pinta toimii kuin peittävänä kaapuna tai avautuvana esirippuna saveen raaputetuille piirroksille.

Tärkeään osaan teoksissani nousee ihmisen sisäinen maailma primitiivisine pelkoineen sekä elämän mystinen, selittämätön puoli, jota käsittelen luontoon liittyvää kuvastoa käyttäen. Ammennan ideoita niin nyrjähtäneestä maailmastamme, mytologioista kuin pyhistä kuvistakin.

Eräänä lähtökohtana teoksiin on suomalaisessa mytologiassa esiintyvä manala, maanalainen varjomaailma, jossa henkiolentojen ajateltiin asuvan. Henget saattoivat houkutella metsässä liikkujan metsänpeittoon, eksyksiin nurinkuriseen maailmaan ja kadoksiin muiden näkyvistä. Suomalaisesta uskomusperinteestä nousee myös teoksiani innoittanut liekkiö -hahmo, pimeän aikaan liikehtivä kummituslintu tai rauhaton vainaja.

Leikin teoksissani piiloutumiseen ja verhoutumiseen sekä katoavaisuuteen liittyvillä mielikuvilla. Laskostuneiden veistoshahmojen visuaalisina lähtökohtina ovat olleet Rooman hautausmaiden surupatsaat sekä sarjakuvien ja elokuvien mörköhahmot.

Tiia Matikainen (1975) on kuvanveistäjä ja keramiikkataiteilija, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Näyttelyä ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, Suomen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Lue lisää näyttelystä: https://forumbox.fi/exhibition/antti-ville-reinikainen-tiia-matikainen-ja-ville-makikoskela

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Forum Box, Parvi
Ruoholahdenranta 3 A
00181 Helsinki

Katsotuimmat

Suosittelemme

Uutiset