Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122

Tulevia tapahtumia

Lastentapahtumat

SAMPO 2019 Kansainvälinen nukketeatterifestivaali

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Kansainvälinen nukketeatterin ja visuaalisen teatterin tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa ja se tuo Helsinkiin huippuosaajia Suomesta ja eri puolilta Eurooppaa. Esityksiä lapsille ja aikuisille, elokuvia, työpajoja, ulkoilmaesityksiä, festariklubi ja paljon muuta!

Sampo 2019 Festivaali on nukketeatterin ystävien ja ammattilaisten kohtaamispaikka, joka tarjoaa upeita, mieleenpainuvia, koskettavia ja nauruhermoja kutkuttavia esityksiä lapsille ja aikuisille. Ohjelmassa on myös monimuotoisia tekijävierailuja ja työpajoja.
Festivaali esittelee kattavasti nukketeatterin eri tyylejä ja tekijöitä ja ylittää taidelajien raja-aitoja. Tule mukaan nauttimaan tunnelmasta yhdessä Suomen suurimmista nukketeatteritapahtumista - anna nukketeatterin yllättää!

Koko ohjelma löytyy nettisivuilta www.sampofestival.fi!

SAMPO 2019 Festivaalin ohjelma

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa 28.8.-1.9.2019.

Esityksiä lapsille ja aikuisille, työpajoja, keskusteluja, elokuvia,
Open stage, tapahtuma nukketeatterin ammattilaisille ja festariklubi.

Tapahtumapaikat
Nukketeatteri Sampo, Erottajankatu 7
Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5
Annantalo, Annankatu 30
Teatteri ILMI Ö, Iso Roobertinkatu 10
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4
Dianapuisto (Erottajankatu / Yrjönkatu / Uudenmaankatu)

Lisätietoja nettisivuilta www.sampofestival.fi. Ohjelman lopussa tietoa maksuttomasta ohjelmasta ja festivaaliklubista.

Lipunmyynti vain Nukketeatteri Sampossa
P. 020 735 2235, toimisto@nukketeatterisampo.fi. Lippuja voi ostaa festarin verkkosivujen kautta.
Liput aikuisten esityksiin 25/19€ (alennettuun hintaan opiskelijoille ja eläkeläisille), lasten esityksiin 14€. Ryhmäliput lasten esityksiin arkiaamuina 10€/lapsi, ryhmänohjaajat 1€. Normaalihintaisia lippuja voi ostaa verkosta, alennusliput vain varauksella tai ovelta.

Festivaaliesitykset

Nukketeatteri Sampo: Sirkus Sampo
Nukketeatteri Sampon sirkuksessa marionetit heräävät eloon ja täyttävät estradin musiikilla, laululla ja nukketeatterin taialla. Tervetuloa lumoutumaan Sampon satumaisesta maailmasta!
Nukketeatteri Sampo, ke 28.8. klo 10 & 17
Liput 14€ / sanaton / Ikäsuositus: 0 / Kesto 30 min

Lutkovno gledališce Ljubljana (SLO): Open the Owl
Tarina ritarista, joka on muutettu pöllöksi – miten hän voi palata takaisin ihmiseksi? Filosofisessa tarinassa käsitellään metamorfoosia ja petosta. Esitys tuo uudelleen lavalle slovenialaisen nukketeatterin pioneerin Milan Klemencicin miniatyyrihahmot, yhdistäen perinteisen nukketeatteritaiteen ja nykynukketeatterin esityskonventioita.
Annantalo ke 28.8. klo 18, to 29.8. klo 18
Liput 25€ / 19€ / slovenia (suomenkielinen tekstitys) / Ikäsuositus: 14 / 50 min

Nukketeatteri Sampo: Lennä lennä leppäkerttu
Pieni leppäkerttu etsii paikkaansa maailmassa ja kohtaa monia uusia ystäviä. Se tahtoo oppia lentämään! Lämminhenkinen esitys avautuu katsojille kuin kuvakirja, joka aukeamalla uusi tuttavuus ruohikon maailmasta.
Teatteri ILMI Ö to 29.8. klo 10 & 17
Liput 14€ / sanaton / Ikäsuositus: 0 / 30 min workshop 15-30 min

Karlsson Haus Theatre (RUS): Vanya – A tale of Vanya and the enigmatic Russian soul
Jossain lähellämme asuu varmasti lohikäärme – tai jos ei, niin se on keksittävä. Ketä vastaan muuten taistella? Ihmesankareita tarvitaan pelastamaan meidät – myös aikuisten sadussa. Kuka tulee apuun, jos heitä ei löydy? Tietenkin Vanya!
Nukketeatteri Sampo to 29.8. klo 19.30
Liput 25€ / 19€ / Venäjä, suomenkielinen tekstitys / Ikäsuositus: 14 / 70 min

Lutkovno gledališce Ljubljana (SLO): Turlututu
Missä olet, Turlututu? Oletko täällä? Hän putosi kirjasta ja katosi. Miten hänet voi löytää – kun hän voi olla mitä vain ja missä vain, kadota ja ilmestyä? Se on itse asiassa todella helppoa: ollaan kaikki Turlututu!
Annantalo pe 30.8. klo 10 & 17
Liput 14€ / lähes sanaton / Ikäsuositus: 2 / 35 min

Javier Aranda (ESP): Vida
Kaksi kättä, ja universumi ompelukorissa. Asioilla, jotka on tehty käsin, on oma persoonallisuutensa. Henkilöt syntyvät, kasvavat, lisääntyvät ja kuolevat silmiemme edessä. Esitys on metafora elämästämme, joka kulkee koko ajan eteenpäin.
Teatteri Avoimet Ovet pe 30.8. klo 18
Liput 25€ / 19€ / Kieli sanaton / Ikäsuositus: 8 / 55 min

Pickled Image (UK): Coulrophobia
Dik ja Adam ovat klovneja! Miten he ovat joutuneet surrealistiseen pahvimaailmaan, ja miten sieltä pääsee pois? Jotain synkkää on liikkeellä (ja sillä on todella suuret kengät). Tule mukaan naurettavalle, anarkistiselle, hysteeriselle matkalle vapauteen!
Nukketeatteri Sampo pe 30.8. klo 19.30, la 31.8. klo 14.00
Liput 25€ / 19€ / englanniksi / Ikäsuositus: 14 / 80 min

Teatteri Mukamas: Hiirulainen sirkuksessa
Hiirulainen joutuu yllättäen sirkukseen, jota hän ei olisi voinut kuvitella olevan olemassakaan. Hauska ja yllätyksellinen tarina koko perheelle.
Annantalo la 31.8. klo 11 / Sat 31.8. at 11 am
Liput 14€ / suomeksi / Ikäsuositus: 3 / 40 min

Puppenspiel.ch (Sveitsi): FLOW – FlourHumanMusic
Jauho, päästettynä vapaaksi, lentää ympäri. Se muodostaa pilviä, sataa lumena alas, jättää jälkiä. Esitys seuraa luomisen ja hajoamisen kiertokulkua, kertoen kasvusta ja muuttumisesta, puhutellen kaikkia aisteja monipuolisin tavoin ja kutsuen mukaan virtaukseen.
Annantalo la 31.8. klo 17, su 1.9. klo 11
Liput 14€ / sanaton / Ikäsuositus: 2 / 35 min

Timo Väntsi: Kysymyksiä Karjalasta
Pieni paperiteatteriesitys suuresta kaihosta. Millaista Karjalassa oli ennen sotia? Sooloesitys pohtii Karjalaa historiallisena paikkana ja haaveiden kohteena. Intiimissä esityksessä on nukketeatteria, tarinankerrontaa, stand-upia, itkua ja naurua.
Teatteri ILMI Ö la 31.8. klo 18
Liput 25€ / 19€ / suomeksi / Ikäsuositus: 12 / 60 min

Javier Aranda (ESP): Parias
Aikuisten nukketeatteriesitys, jossa nuken ja nukkemestarin suhde saavuttaa tajunnanräjäyttävän intiimiyden. Nuket ovat loistava symboli ihmisen hajoamisesta ja syrjäytymisestä. Esitys koskettaa, herättää tunteita ja pakottaa pohtimaan.
Teatteri Avoimet Ovet la 31.8. klo 19.30
Liput 25€ / 19€ / sanaton / Ikäsuositus: 12 / 60 min

TEHDAS Teatteri: Ole mun Querelle
Eläköityvä merivoimien luutnantti joutuu kohtaamaan elämänsä yksinäisyyden ja löytää tukahdutetun puolen itsessään. Kiihkoisa nukketeatterikuvitelma, jonka innoituksen lähteenä ovat Jean Genet"n homoeroottinen romaani ja merenkulkuun liittyvä romantiikka.
Teatteri Avoimet Ovet su 1.9. klo 18
Liput 25€ / 19€ / suomeksi / Ikäsuositus: 18 / 70 min

KREPSKO Theatre Group & Nordic Puppet Ambassadors: Illuminium
Esitys eri todellisuudesta, tarina maailmasta, jota ei enää ole tai vielä ole. Se tarkastelee kysymyksiä tieteen historiasta fiktion kautta, työkaluinaan visuaalinen teatteri ja nykynukketeatteri. Mikä on totta, mikä uskomusta, mikä silmänkääntötemppua?
Nukketeatteri Sampo Su 1.9. klo 19.30
Liput 25€ / 19€ / sanaton / Ikäsuositus: 5 / 60 min

Maksutonta ohjelmaa festarilla

Nukketeatteri Sampo: Roska-aarre
Meeli onkii Tessu-koiran kanssa rannalla, kun tuuli tuo muovipussin. Mitähän sille pitäisi tehdä? Ja mitä siitä voisi saada? Esitys kertoo luonnonsuojelusta, kestävän tulevaisuuden ratkaisuista ja jätteiden kierrättämisestä. Yhden roska voi olla toiselle aarre.
Keskustakirjasto Oodin Maijansali (1. krs.) to 29.8. klo 12 & 14
Vapaa pääsy / suomeksi / Ikäsuositus: 0 / 30 min

Ulkoilmaesityksinä Dianapuistossa nähdään viikonloppuna kaksi eri esitystä:

Orkestar Strada
Musiikilla, tanssilla ja improvisaatiolla höystetyt minikarnevaalit luovat vanhan ajan markkinatunnelmaa Dianapuistoon. Yllätysarpajaisissa palkintoina ohjelmanumeroita ja yllätyslahjoja! Mukana mm. koulutettu kukko, kuvioilmapallotaituri ja sirkuksen taitoratsastajatar flamingoineen!
Dianapuisto la 1.9. klo 13 & 16
Vapaa pääsy / sanaton / kaikenikäisille / 30 min

Fauna Humana
Kaduille, turuille, toreille, kaiken kansan keskelle ilmestyvä ihmeellinen musisoiva ja tanssiva seurue, jonka hahmot muistuttavat inhimillistä eläintä, tai eläimellistä ihmistä – kuten haluat! Fauna humana on aina hyvän puolella ja puolustaa kansalaisia arjen apatialta. Sekoitus karnevaalia, performanssia, nukke- ja naamioteatteria, tanssia, mimiikkaa ja yleistä hulluttelua.
Dianapuisto su 1.9. klo 14 & 16
Vapaa pääsy / sanaton / kaikenikäisille / 30 min

Dianapuisto Erottajankadun ja Yrjönkadun välissä on SAMPO Festivaalin käytössä koko viikon, joten siellä saattaa törmätä yhteen jos toiseenkin festari-ilmiöön!

Pöytäteatteria on tarjolla Päivälehden museossa, jossa voi kokeilla nukketeatteria itse koko viikon ajan Sampon pöytäteatterinukeilla! Lauantaina klo 12 voi osallistua ohjattuun pöytäteatterityöpajaan, jossa tehdään oma nukke. Vetäjänä toimii Ilpo Mikkonen. Vapaa pääsy.

Museossa pääsee myös katsomaan Yleisradion arkistoista löytyviä satuohjelmia, jotka on toteutettu Maija Baricin ja Camilla Mickwitzin suunnittelemilla pöytäteatterinukeilla. Non-stop koko viikon ajan, vapaa pääsy!

Maksuttomassa ohjelmassa on myös elokuvia.
Vuonna 2015 valmistunut elokuva Pikku Prinssi pohjautuu Antoine de Saint-Exupéryn rakastettuun tarinaan. Osa Mark Osbornen ohjaamasta animaatioelokuvasta on toteutettu nukkeanimaationa. K7.
Päivälehden museo to 29.8. klo 17 (englanniksi, suom. tekstitys) & la 31.8. klo 14 (suomeksi).

Kanadasta tulee stop-motion-tekniikalla toteutettujen lyhytelokuvien valikoima nimellä A taste from Quebec – Maistiaisia Quebecista. Tuottajana Stop Motion Montreal -festivaali. Aikuisille.
Nukketeatteri Sampo pe 30.8. klo 21.30 & Päivälehden museo la 31.8. klo 17. Vapaa pääsy.

Sunnuntaina järjestetään Open Stage -tilaisuus, johon kotimaiset nukketeatterintekijät ovat tervetulleita esittelemään omia tulevia esityksiään aihioina, demoina tai katkelmina. Tilaisuuden aikana voi saada palautetta työstään kotimaisilta ja ulkomaisilta ammattilaisilta.

Festivaaliklubi iltaisin Nukketeatteri Sampossa kutsuu festivaalin esiintyjiä ja yleisöä viihtymään ja keskustelemaan nukketeatterista ja elämästä. Klubi on avoinna joka ilta kello 23 asti, lauantaina pidempään. Vapaa pääsy!

Lauantai-iltana klo 21.30 festivaaliklubilla nähdään KREPSKO Theatre Groupin kabareenkaltainen tapahtuma Portwine, Popcorn & Puppetry, joka juhlii teatterin pieniä helmiä ja erilaisia tapoja tarjoilla ne. Jokainen kabaree on ainutlaatuinen uusi seikkailu, kuin salainen juhla, johon sinut on kutsuttu. Ilta kokoaa yhteen uuden kansainvälisen kombinaation eri esiintyjiä: teatteriryhmä Krepskon jäseniä, vieraita ja ystäviä. Koe uniikki, tunnelmallinen ilta, josta lähdet hymyssä suin.
Liput tähän iltaan 25€/19€, paikkoja rajoitetusti (festivaaliklubille illan aikana muuten vapaa pääsy).

Näistä ja muista tapahtumista ja kaikista esiintyjistä lisätietoa saatavilla myöhemmin nettisivuilla www.sampofestival.fi!

Muutokset mahdollisia.

Ajat
Paikka
Nukketeatteri Sampo, Erottajankatu
Erottajankatu 7
00130 Helsinki