Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122

Tulevia tapahtumia

Lastentapahtumat

Osana TAD viikkoa seminaari: Yhteinen tulevaisuus- Rakentava kontrasti

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
YHTEINEN TULEVAISUUS RAKENTAVA KONTRASTI
Pirkanmaan Rakennuskulttuuriyhdistys ry osallistuu TAD viikkoon teemalla Tahmelan Huvila- uusi elämä. Tahmelan Huvila on yhteisöllisyyden ja osallistamisen esimerkki vanhan rakennuksen uusiokäytössä. Monikerrokselliseen kaupunkiympäristöön kuuluvat eri-ikäiset ja -merkitykselliset rakennukset, tarinat luovat tuttuutta, osallistavat.

Kansalaisyhteiskunnasta nousevien ehdotusten ja ratkaisujen mukaan otto osaksi julkista päätöksentekoa on jo täällä. Kaupunkiympäristö kuuluu kaikille ja meistä jokaisen pitäisi olla kiinnostunut, miltä kaupunki näyttää ja minkälaiseksi se muodostuu.

Haluamme tilaisuudellamme haastaa niin poliittisia päättäjiä kuin viikolle osallistuvia alan ammattilaisia. Olisiko kaupungillamme mahdollisuus luoda Tukholmassa sijaitsevan Fotografiskan kaltainen taidekampus keskelle kaupunkia? Rautatieasemamme vieressä on ainutlaatuinen vanha kokonaisuus, tavara-asema ja kaksi puutaloa, kuka mahdollisista rakennuttajista keksii ensimmäisenä osallistaa kaupunkilaisia mukaan suunnittelu/tarjouskilpailuun? Miten säilyttää vanhaa, mutta kuitenkin uudistaa ja vastata tulevaisuuden haasteisiin? Tule paikalle keskustelemaan kanssamme!

Ohjelma

17.30 Tahmelan Huvilan lyhyt historiikki ja kuinka se sai uuden elämän, Heidi Huhtamella, Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

17.45 Uudet kaupunkihallinnan rakenteet, "katutason" tieto osaksi päätöksentekoa, dosentti Susanna Myllylä

18.15 Yhteisöjen rakentaminen osallistamalla, kansalaisaktiivi Maria Mattila

18.30 Arkkitehtuuri ja säilyttävä rakentaminen kasvavassa kaupungissa, arkkitehti Antti Nyman

18.45 Kansainväliset esimerkit, vanhojen rakennusten uusi elämä, kansalaisaktiivi Milja Mansukoski

19-19.30 Keskustelua

Vuonna 2019 TAD-viikon teemana on kontrasti. Kontrasti tarkoittaa toisistaan poikkeavien tai vastakohtaisten asioiden välistä suhdetta. Väreihin, muotoihin ja tekstuureihin liittyvä kontrastien hallinta on arkkitehdille, taiteilijalle tai muotoilijalle keskeinen työkalu. Harmonisuus tai tietoinen voimakkaiden kontrastien käyttö voi olla tarkoituksenmukainen tehokeino tai osa henkilökohtaista ilmaisua. Kontrastit tekevät ilmiöt havaittavaksi, mutta kuinka niitä hallitaan? Voiko äärimmäisestä ilmaisusta olla haittaa muotoilussa tai kaupunkiympäristössä? Kenellä kaupunkiympäristössä on oikeus määritellä sopiva ilmaisu? Suhtautuminen kontrasteihin on yksilöllistä, joten kaupunkiympäristössä erottuvien rakennusten roolista on tarpeen keskustella kollektiivisesti. Kaupunkipolitiikassa puolestaan näkökulmien kärjistäminen vastakkainasettelun avulla voi olla keino herättää keskustelua tai hankkia näkyvyyttä argumenteille. Toisaalta äärimmilleen viedyt näkökulmat vaikeuttavat konsensuksen rakentamista ja erilaisuuden ymmärtämistä voimavarana, jolloin saatetaan ajautua konfliktiin. Tästä näkökulmasta teema kannustaa pohtimaan erilaisia ilmaisutapoja kaupunkipoliittisessa keskustelussa.

Pirkanmaan Rakennuskulttuuriyhdistys ry on perustettu 2012 Yhdistyksen tarkoitus on vaalia rakennuskulttuuria, rakennusperinnön hoitoa ja olemassa olevaa rakennuskantaa Pirkanmaalla. Yhdistys edistää rakennusten laadukasta ja arvot huomioon ottavaa kunnossapitoa ja korjaamista. Toiminnallaan yhdistys tukee kestävää kehitystä.

Tapahtuma on osa TAD Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa. Katso koko viikon tapahtumat www.tadweek.com
Tervetuloa TAD-viikolle!
#tadweek #tadweek2019

--
Valokuva ja kuvanmuokkaus: Osku Leinonen www.oskuleinonenonphotography.com

Ajat
Paikka
Tahmelan Huvila
Uramonkatu 9
33240 Tampere
0505237224

Katsotuimmat

Suosittelemme

Uutiset